Ondernemend Friesland nieuws

Bakker Vakkeuken: 'De variatie is het mooist aan dit werk'

Bakker Vakkeuken: 'De variatie is het mooist aan dit werk'

Bakker Vakkeuken stond dertien jaar geleden op de cover van OF. De aanleiding: Peter Oostra en Willem Vellinga namen het bedrijf over. Sindsdien heeft er een flinke groeispurt plaatsgevonden.

Bakker Vakkeuken was een goedlopend bedrijf toen directeur Peter Oostra en technisch directeur Willem Vellinga aan het roer kwamen te staan. Maar wat de twee vooral zagen, waren kansen tot groei. Daar hebben ze meteen vol op ingezet. Met succes: al in 2012 was verhuizen naar een grotere locatie nodig. Vier jaar later namen ze Weidelco Koeltechniek over.


Meerwaarde

Inmiddels werken 55 mensen voor het Berltsumer bedrijf: monteurs, servicemedewerkers, een onderhoudsteam en vakmensen op de eigen werkplaats die meubels op maat maken. “We hebben alles in eigen huis”, vertelt Oostra. “We kunnen hierdoor snel schakelen. Het verkopen van een keuken is het begin. Dan komt nog de plaatsing van een keuken, het geven van instructies, de service en het onderhoud. Op deze vlakken bieden we echt meerwaarde. Er zijn steeds minder partijen die dat kunnen.”

 

De bedrijven die een beroep doen op Bakker Vakkeuken zijn zeer divers. Precies wat Oostra mooi vindt aan dit werk. “Vandaag ben je op een school voor een gezonde kantine, de dag erna plaats je ergens een grote koelinstallatie en op dag drie ga je aan de slag voor Van der Valk. Ook voor bijvoorbeeld bakkers en slagers realiseren we keukens. Het eindresultaat is nooit hetzelfde. Het is telkens maatwerk.”


Goed onderhoud

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Bakker Vakkeuken. Minstens zo belangrijk is goed onderhoud. Er is een groeiende vraag naar onderhoudscontracten, merkt Oostra. “Daarmee verklein je de kans dat op een dag een apparaat het gewoon niet meer doet, en dat er met spoed een monteur moet komen. Dat is voor niemand leuk, niet voor de klant, en niet voor ons. We zijn op zich flexibel, maar we zijn geen brandweer waar altijd een team zit te wachten op een noodgeval. We voorkomen liever dat er problemen ontstaan. Daarnaast is het met oog op keuringen en verzekeringen goed om alles goed bij te houden.”

 

Bakker Vakkeuken bestaat ruim 35 jaar. Kansen voor de toekomst zijn er volgens Oostra genoeg. Bijvoorbeeld door het feit dat het lastig is om goed technisch personeel te vinden. “Je ziet hierdoor dat de vraag naar slimme apparaten die ontzorgen, toeneemt. En natuurlijk wil iedereen alleen nog maar energiezuiniger werken. Wij springen daarop in. Ik verwacht dat we in de toekomst blijven groeien.”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling