Bestevaer 56 Namaste te water bij KM Yachtbuilders

Op de zonnige maandagmorgen heeft KM Yachtbuilders haar nieuwste schip te water gelaten, de Bestevaer 56 Namaste. Het jacht, dat is ontworpen door Dykstra Naval Architects, zal met haar moderne interieur, prachtig geschilderde romp en nieuwste technologieën zeker de aandacht trekken van liefhebbers van luxe zeiljachten.

Hoewel KM Yachtbuilders meestal de romp als kaal aluminium oplevert, hebben de eigenaren van dit schip gevraagd om de romp wit te schilderen. Daarnaast is ook de carbon mast volledig wit geschilderd. Hierdoor is de 56 voeter een opmerkelijke en unieke verschijning. De Bestevaer 56 Namaste heeft een centerboard en beschikt over de nieuwste zeiltechnologieën, zoals een volledig elektrische bestuurbare spiegelklep en een hybride elektro motor met diesel generator. Doordat alles klein, licht en/of elektrisch is gemaakt, is het jacht eenvoudig te bedienen. De eigenaren, die een achtergrond hebben in design, hebben het interieur veelal zelf bedacht. Dit heeft geresulteerd in een prachtige mix van moderne stijl, comfort en functionaliteit.

De tewaterlating is altijd een belangrijke mijlpaal voor de werf en de eigenaren, want na anderhalf jaar te hebben gewerkt aan het jacht, is dit het eerste moment dat ze het water raakt. Na prachtige woorden van de eigenaren, werd ze officieel gedoopt tot ‘Panta Rhei’. De naam Panta Rhei komt van de Griekse wijsgeer Heraclitus en staat voor ‘alles in beweging’. Dit past goed bij de zeil lifestyle waarbij alles elke dag anders is. Ulrike, eigenaresse van het schip: “Zeilen is een manier van leven en we zijn er zo trots op dat we een deel van ons leven in de toekomst op deze boot zullen leven, want ze is zo mooi, ze is prachtig en ze is ons nieuwe thuis voor de vele jaren die nog komen gaan.”

De komende weken zullen de puntjes op de i worden gezet en wordt het schip binnen enkele weken opgeleverd. De eigenaren nemen haar eerst mee om de Engelse wateren te verkennen, daarna zullen zij koers varen richting Caribisch gebied en genieten van de tropische klimaten.

Vergelijkbare berichten