Bezoekerscentrum ir. D.F. Woudagemaal genomineerd voor architectuurprijs Fryslân

Een van de genomineerde objecten is het bezoekerscentrum van het ir.D.F.Woudagemaal, ontworpen door Jelle de Jong architekten uit Lemmer. Het moderne en strakke bezoekerscentrum van metaal en beton is een boeiende toevoeging op het terrein van het monumentale bakstenen stoomgemaal en het omliggende landschap. Het gebouw dat plaats biedt aan onder andere een 3D filmzaal en een expositieruimte is op 4 oktober 2011 officieel geopend door HKH Prinses Margriet.

Zowel geregistreerde als niet-geregistreerde architecten konden in aanmerking komen voor de Vredeman de Vries architectuurprijs. De provincie wil met deze prijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten. De prijs is daarnaast bedoeld om de architectonische kwaliteit van bouwwerken te bevorderen. Op zaterdag 1 december 2012 maakt mevrouw mr. drs. J.A. de Vries, gedeputeerde cultuur,  de prijswinnaar bekend in het bezoekerscentrum van het ir. D. F. Woudagemaal te Lemmer. Het team, bestaande uit de ontwerper en opdrachtgever van het winnende project, ontvangt een bedrag van € 5000,- en een oorkonde. De overige genomineerden ontvangen € 500,- per nominatie. In samenwerking met de Leeuwarder Courant wordt tevens de Leeuwarder Courant publieksprijs  uitgereikt. Op 26 november verschijnt de Leeuwarder Courant  met daarin  eenentwintig projecten uit de eerste selectieronde, waaruit het lezerspubliek een keuze kan maken. Deze publieksprijs wordt ook op 1 december uitgereikt. Kijk op www.fryslan.nl/vredemandevries voor foto’s van de genomineerde projecten.

Meer informatie over het bezoekerscentrum en het Woudagemaal vindt u op www.woudagemaal.nl Wilt u meer weten over architect Jelle de Jong, kijk dan op www.jelledejongarchitekten.nl/  Het bezoekerscentrum van het ir.D.F.Woudagemaal, ontworpen door architect Jelle de Jong, is een van de vier genomineerden.

Fotograaf: Arcasa-Arthur Blonk

Delen via

Vergelijkbare berichten