Binckbank selecteert Quipu

Na een uitgebreid selectietraject heeft BinckBank gekozen voor de open source software Quipu. De komende maanden zal BinckBank samen met QOSQO ( de ontwikkelaar van Quipu gevestigd in Oirschot)  verder ontwikkelen aan Quipu. Daarna zal deze versie ook publiekelijk beschikbaar worden gesteld conform de open source filosofie.

BinckBank ziet grote potentie in de software en hecht aan de filosofie van open source software. De goede samenwerking met de ontwikkelaars van Quipu (QOSQO) in combinatie met de flexibele opzet van het product gaven uiteindelijk de doorslag.

Sinds de lancering op 1 juli 2010 zijn er (voor zover bekend)  in Nederland drie multinationals en een overheidsinstantie die gebruik maken van Quipu. Wereldwijd hebben zich meer dan 600 geregistreerde gebruikers de software gedownload.

Over BinckBank

BinckBank N.V. is een van de meest succesvolle jonge spelers in de Nederlandse en Europese financiële wereld. 
BinckBank focust op dienstverlening voor de online particuliere belegger en spaarders, maar richt zich daarnaast ook op professionele beleggers. BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje.

 

 

Over QOSQO

QOSQO is de ontwikkelaar van Quipu software. Met Quipu is het mogelijk op efficiënte en betrouwbare wijze een op Data Vault modellering georiënteerd datawarehouse te genereren en beheren. De eerste versie van Quipu werd op 1 juli 2010 gelanceerd.

QOSQO is in 2008 opgericht en gevestigd in Oirschot, Nederland. QOSQO is specialist in Data Vault implementaties. Het Data Vault modelleringconcept is ontwikkeld door Dan Linstedt, een zeer ervaren en internationaal erkende Datawarehouse specialist. Het concept is door onder meer Bill Inmon geaccepteerd als een solide fundament onder zijn DW 2.0 propositie.

Delen via

Vergelijkbare berichten