Blauwhúster bedenkt innovatieve website voor Bouwend Nederland

Witteveen licht toe dat bouwdochters in feite een afgeleide is van winkeldochters (red; dit is een detailhandelkreet die  moeilijk verkoopbare artikelen/producten omvatten die lang in het schap blijven liggen). Witteveen is sales man bij Bouwmaterialengroothandel  Erven Feenstra, locatie Sneek. Hij kent de bouwwereld tot in de finesses, heeft een groot netwerk, en weet hoe de hazen lopen in bouwend Nederland, en  bezit over een creatieve geest. Witteveen weet ook dat er materiaal gekocht wordt door  bouwbedrijven wat niet gebruikt wordt, door welke omstandigheden dan ook ( te royaal ingekocht,uitvoerend anders gerealiseerd dan de bouwtekening aangeeft, lichte beschadigingen,of niet retour kunnen naar de producent, enz). Maar dit geldt zeker niet alleen voor de aannemer, maar ook voor de bouwmaterialengroothandel en fabrikant/producent en alle andere bedrijven die in deze bouwkolom participeren licht Witteveen toe.

Dit materiaal, dat inmiddels is betaald door de bouwondernemer en ook is meegenomen in het totale budget, ligt vaak opgeslagen in het magazijn en of achter de werkplaats, wachtend op betere tijden of dat het in de containers wordt gegooid na verloop van tijd. In feite is hier ook sprake van kapitaal vernietiging. En hier liggen kansen, aldus Witteveen. Hij heeft een website ontworpen en wil aanbod en vraag, juist ja, in deze volgorde, op deze manier bij elkaar brengen. Ook in het kader van duurzaamheid en kosten besparen is deze manier van zaken doen zeer eigentijds en vernieuwend te noemen. Het is dat men zich bewust wordt, welk materiaal heb ik nog op voorraad en wat kan en doe  ik er nog  mee?

In het afgelopen voorjaar is er in het noorden door Witteveen een” pilot” geactiveerd die verbluffende resultaten had. Hij was nog maar ‘net in de lucht’ en de eerste transacties zijn reeds gepasseerd, tot tevredenheid van de aanbieders en de ontvangers. Als ik mijn steentje kan bijdragen middels deze formule, stemt mij dat tevreden aldus een goedlachse Witteveen.

Delen via

Vergelijkbare berichten