Bolswarder leerlingen maken een promotieplan elektrische scooter

Wethouder Maarten Offringa opent de projectweek maandagochtend 30 mei op het Marne College. Dinsdag krijgen de leerlingen een gastles van Drive4Electric, het projectbureau van de provincie Fryslân om elektrisch rijden en varen in de provincie te stimuleren. Vervolgens kunnen de jongeren zelf proefrijden op elektrische scooters van MPI-NL uit Leeuwarden.

Na de introductie gaan de leerlingen in twee groepen aan de slag met hun marketing-promotieplan. Ze onderzoeken de economische kanten, de milieuvoordelen en het imago van de elektrische scooter onder medescholieren. Woensdag 1 juni van 14:00 tot 15:00 uur presenteren ze hun plannen aan vertegenwoordigers van de gemeente en Drive4Electric.

‘De gemeente Súdwest Fryslân en de provincie Fryslân zouden graag zien dat jongeren voor een elektrische scooter kiezen in plaats van een benzinescooter,’ zegt Kees Siderius. Hij is projectleider Scholen voor Duurzaamheid bij IVN, de organisatie die het project coördineert. ‘Ze vragen de leerlingen van het Marne College te helpen bij het bedenken van een goed promotieplan.’

Dit schoolproject voor duurzame mobiliteit is onderdeel van het Europese SIEU-project, Schools for Intelligent Energy Use. Het wordt in Nederland gecoördineerd door IVN natuur- en milieueducatie. De organisatie wil mensen betrekken bij natuur, milieu en landschap en behartigt het belang van een duurzame, groene leefomgeving. De bedoeling is om het project ook op andere scholen in Fryslân te organiseren. Scholen die daarvoor interesse hebben, kunnen zich bij IVN of Drive4Electric aanmelden.

Delen via

Vergelijkbare berichten