Bookatrekking.com: ‘Expert in bijzondere wandel- en trektochten’

Van Afrika en Azië tot Europa en Zuid-Amerika: Bookatrekking.com uit Leeuwarden is een platform dat meerdaagse wandel- en trektochten aanbiedt naar bijzondere bestemmingen. Het bedrijf heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van trekkings.

Raethuis Accountants uit Heerenveen staat de snel groeiende onderneming bij met raad en daad en geeft Bookatrekking.com in de serie ‘Raethuis stelt aan u voor’ een podium om te vertellen over hun bedrijf.

De trekkingexperts van Bookatrekking.com zoeken samen met hun klanten naar het juiste arrangement of de juiste trektocht die bij ze past, legt Rintsje Bosch van het bedrijf uit. “We hebben mensen die verantwoordelijk zijn voor hun eigen regio en deze op hun duimpje kennen. Ze adviseren klanten, leggen accommodaties voor ze vast, zorgen dat ze de correcte informatie meekrijgen over het gebied en hun reis, regelen het benodigde materiaal en zorgen voor lokale gidsen ter plekke. Kortom, ze regelen de reis van A tot Z, waarbij onze expertise optimaal tot uiting komt. Wij zijn een tussenpersoon tussen de klant en lokale partners in de regio’s en zorgen voor een complete reis, die op de wensen en mogelijkheden van de klant wordt afgestemd.”

De grondige werkwijze en uitgebreide kennis van de trekkingexperts van Bookatrekking.com zorgen ervoor dat de klanten vol vertrouwen op reis gaan en maakt het gemakkelijker voor de deelnemers aan de wandel- en trektochten om op stap te gaan naar bestemmingen binnen en buiten Europa.

Enthousiast

Bookatrekking.com werd in 2018 opgericht door een groep enthousiaste klimmers en wandelaars, waaronder Bosch. Zijn passie wil hij graag delen met anderen, die ook op een sportieve manier verschillende gebieden in de wereld willen ontdekken. “Dat is het mooiste van het vak om met mensen over hun wandelplannen te spreken. Het doel is om een soort booking.com te worden voor wandel- en trektochten.”

Na een opstartperiode begon het aantal boekingen op te lopen, totdat begin 2020 corona de wereld op slot zette. “Alles viel ineens stil, maar het gaf ons ook de tijd om te evalueren en sterke punten binnen onze organisatie te benadrukken. We gingen meer Europese bestemmingen toevoegen en ons toeleggen op organisch zoekverkeer door het schrijven van blogs. Al met al zorgde dat ervoor dat de bezoekersaantallen en de boekingen snel stegen na de coronaperiode.”

Ondersteuning

Bookatrekking.com, dat twaalf medewerkers telt, wordt ondersteund door Raethuis. “Zij doen onze boekhouding, fiscale zaken en geven advies waar nodig.” De samenwerking met de accountants van Raethuis bevalt heel goed, aldus Bosch. “We staan veel met elkaar in contact. We willen als bedrijf innoveren, verder digitaliseren en zaken efficiënter aanpakken. Raethuis helpt ons daarbij. Ze denken met ons mee.”

Bosch prijst de flexibiliteit van Raethuis. “We zijn een snel groeiend bedrijf en vaak moet er vlug iets uitgezocht worden. Raethuis staat daar voor open. We kunnen gemakkelijk contact leggen, zonder veel bureaucratische rompslomp. Ze snappen wat je bedoelt en zaken worden snel geregeld. Ze zijn niet ‘stoffig’, zoals je bij veel boekhoudkantoren ziet, maar werken laagdrempelig, zonder strikte procedures. Zo kun je gemakkelijk zaken voor elkaar krijgen. Bovendien denken ze mee hoe we zaken beter kunnen aanpakken. Zo helpen ze ons mee om als bedrijf door te kunnen blijven groeien.”

Vergelijkbare berichten