Boorsma BV: veelzijdig adviseur bij nieuw- en verbouw

De vraag van opdrachtgevers omzetten in een concreet bouwwerk: dat is wat de adviseurs en ingenieurs van Boorsma BV met vestigingen in Drachten, Amersfoort en Urk doen. “We zijn breed inzetbaar in alles wat met bouwen te maken heeft”, aldus projectmanager Matthias Noordhuis.

De vier nieuwe werkvelden van het bedrijf, dat sinds kort de nieuwe naam Boorsma BV draagt, zijn BOUW, INFRA, WATER en BODEM. “Ze staan duidelijk op onze nieuwe website vermeld. De nieuwe huisstijl en look is overzichtelijk en maakt duidelijk wat we precies doen. De naam Boorsma BV – met als ondertitel Adviseurs en Ingenieurs – is korter en krachtiger dan de oude naam ingenieursbureau Boorsma. We werden altijd al kortweg Boorsma genoemd”, legt Noordhuis uit.

Opdrachtgevers kunnen bij Boorsma BV terecht voor bouwadvies- en ontwerpvraagstukken. “We hebben alle specialisten en disciplines onder één dak. We werken van het prille begin tot aan de oplevering mee aan projecten. Ikzelf ben bouwkundige en projectmanager en zorg samen met mijn collega’s voor de bouwkundige uitwerking en het projectmanagement op basis van het esthetisch ontwerp. Natuurlijk altijd in nauw overleg met de opdrachtgever. Het begint allemaal met het in kaart brengen van de wensen en eisen van de opdrachtgever.”

De adviseurs en ingenieurs van Boorsma BV staan de opdrachtgevers van het begin tot het eind bij als het gaat om nieuw- of verbouw. “We geven advies en pakken het bouwkundige en constructieve werk vervolgens op voor de klant, zoals we bijvoorbeeld hebben gedaan voor IKEA, Aldi en Bedrocan”, zegt Noordhuis. “We begeleiden in vergunningstrajecten bij gemeenten, maken financiële haalbaarheid inzichtelijk, stellen tekeningen en berekeningen op voor onder andere de funderingen, staalconstructies en vragen offertes aan bij aannemers. We doen dit veelal perceelsgewijs. We ‘knippen’ het gebouw als het ware in stukken, zoals de staalconstructie, de installaties en de dakbedekking. Vaak krijgen we zo 6 of 7 percelen.  Dat is een groot voordeel voor de opdrachtgever. De opdrachtgever heeft op deze manier zowel rechtstreeks contact als een contract met de uitvoerende aannemers en is niet afhankelijk van een hoofdaannemer die de bouwwerkzaamheden verdeelt over de onderaannemers. Wij verzorgen verder de gehele coördinatie met alle aannemers tijdens de bouw en zitten er bovenop dat alles goed verloopt.”

Het meest recente project is de uitbreiding van de in 2017 door Boorsma begeleide nieuwbouwvestiging in Emmeloord voor de firma Bedrocan, producent van legale medicinale cannabis van  farmaceutische kwaliteit. Dit voor het ministerie van VWS. Boorsma verzorgt hiervoor het projectmanagement en de bouwcoördinatie.

Met elkaar

Het meewerken aan het omzetten van de vraag van de opdrachtgever naar een concreet bouwwerk, is bijzonder fijn, zo geeft Noordhuis aan. “Het geeft veel voldoening om samen aan een project te werken. Eerst zit je met de opdrachtgever om de tafel, dan ga je de markt op voor offertes op basis van de tekeningen en bestekken. Vervolgens heb je te maken met een serie aannemers, die het gebouw maken en moet je de werkzaamheden goed op elkaar afstemmen. Uiteindelijk is er een bouwwerk gerealiseerd waar de opdrachtgever tevreden en blij mee is. Dat is het mooiste van dit vak.”

Ambitie

Kwaliteit en zorgvuldig werken staan bovenaan bij Boorsma BV. “Dat blijft zo. Verder willen we licht blijven groeien en blijven doen waar we goed in zijn. Maar we willen ook buiten onze comfortzone treden. We doen dit al met onderzoek naar gevelgeluidsisolatie. Voor Rijkswaterstaat inspecteren we woningen die te maken hebben met geluidsoverlast langs wegen. We maken een geluidsberekening en geven advies over geluidsmaatregelen. Vervolgens pakt de Rijkswaterstaat de uitvoering op. Zo zijn we op heel veel terreinen werkzaam.”

Vergelijkbare berichten