Bourguignon: Dé partner in mobiliteit

Wanneer iemand een nieuwe auto – of het nu gaat om een hagelnieuw exemplaar of een occasion – aanschaft, huurt of leaset, dan moet dat een feestje zijn. Dat hebben ze goed door bij Bourguignon. Maar het autobedrijf met vestigingen in Leeuwarden (al 30 jaar) en Dokkum (sinds mei 2006) zorgt ook voor goede informatie. “We vinden het belangrijk dat de klant volledig geïnformeerd wordt over alle mogelijkheden van de net aangeschafte auto. Daarom nemen we daar ruim de tijd voor. Daarnaast sturen we ze vaak ook nog een filmpje met duidelijke uitleg.”

Speciaal moment

Naast het formele gedeelte, denken ze bij Bourguignon ook aan de feestelijke gebeurtenis die een ‘nieuwe’ auto toch meestal is. “Uiteraard zorgen we voor een afleveringsgeschenk. Het is immers een speciaal moment. Daarbij kijken we goed naar onze klant. Een alleenstaande jongere zal niet zo gauw een bosje bloemen appreciëren, dan is een cadeaubon van een lokaal bedrijf bijvoorbeeld een goed alternatief. En als de klant het wil, plaatsen we een mooie foto op Facebook.”

Private lease groeit

Bourguignon heeft zo’n 100 werknemers, die zich bezighouden met de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, lease en verhuur en schadeherstel en onderhoud. “Private lease is een groeiende markt. Niet alleen voor nieuwe auto’s, maar ook voor jong-gebruikt. Dat is sowieso een markt die steeds meer aantrekt, ook voor ons.”

Over het verspreidingsgebied meldt Kingma: “Zijn we met nieuwe auto’s vooral een regionale dealer, voor occasions geldt dat niet. Dat komt door internet. Daardoor leveren we onze tweedehands auto’s ook aan klanten in Limburg of Zeeland.”

Duurzaamheid, betrouwbaarheid en mvo

Bourguignon is een erkend duurzaam bedrijf. “We hebben daarvoor een certificaat van het IVDM, het Instituut voor Duurzame Mobiliteit.” Verder is betrouwbaarheid heel belangrijk. “Daarom laten we onze klanten onze dienstverlening beoordelen. We scoren gemiddeld een mooie 8,8 .”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) doet het bedrijf bijvoorbeeld door sponsoring van lokale sportclubs en evenementen. “We zijn dé partner in mobiliteit.”

www.bourguignon.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten