Bouwcenter Concordia breidt uit in Friesland

Bouwcenter Concordia blijft groeien. Het bedrijf uit Meppel heeft met de overname van Eppinga Hout- en Bouwmaterialen in Drachten ondertussen veertien vestigingen in Noord-Nederland. “We worden steeds actiever in Friesland”, aldus commercieel directeur Andre Bruining.

Naast Drachten heeft Bouwcenter Concordia ook Friese vestigingen in Oosterwolde en Heerenveen. “De vestiging in Drachten ligt mooi centraal in de provincie en past daarom perfect in de toekomstplannen van Concordia. We hebben de ambitie om te blijven doorgroeien en meer naar het Noorden op te schuiven”, legt Bruining uit.

Bouwcenter Concordia is gespecialiseerd in de verkoop van bouw-, hout- en plaatmaterialen voor aannemers, zzp’ers en zelfbouwers. Daarnaast vallen onder de Concordia Holding twee Concordia Keuken & Bad vestigingen en acht Primo Keukens vestigingen. “Zo kunnen we de klant van A tot Z helpen. We leveren alle harde materialen van de fundering tot het laatste plintje”, gaat Bruining verder. “Zowel stenen, dakpannen, gevelbekleding, deuren, gereedschap, tegels, sanitair, keukens, niets is te gek. Wij staan met onze 350 werknemers altijd klaar om advies te geven op het gebied van bouw en verbouw, zowel binnenshuis als buitenshuis.”

Bio-based

Circulair en duurzaam bouwen speelt een steeds grotere rol in de bouwwereld. “Sinds dit jaar vind je bij Bouwcenter Concordia een groot aanbod van natuurlijke bio-based bouwmaterialen zoals isolatie, gevelbekleding of afwerkingsmaterialen. In Meppel zit een speciaal team die klanten van alle vestigingen adviseert en op weg helpt met dit soort milieuvriendelijke materialen, die teruggegeven kunnen worden aan de natuur. Voor de opslag van bio-based materialen is een nieuwe loods gebouwd. Daarnaast hebben we speciale samenwerkingen om het aanbod circulaire bouwmaterialen te vergroten.”

Bij alle vestigingen van Bouwcenter Concordia kunnen de hout- en bouwmaterialen worden afgehaald, maar bestaat ook de mogelijkheid om de materialen te laten bezorgen door het eigen logistieke netwerk. “In Drachten gaan we in mei beginnen met aanpassingen van het gebouw, zodat het dezelfde afhaalformule krijgt als de overige vestigingen. Verder zal het assortiment verder uitgebreid worden, waarna deze veertiende vestiging helemaal past in het concept van Bouwcenter Concordia.”

Oorsprong

De oorsprong van het Bouwcenter Concordia ligt in Meppel. Concordia begon in 1906 in de beton- en cementindustrie. Later kwamen daar dakpannen bij. Het bedrijf ging zich in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw meer toeleggen op de verkoop van bouwmaterialen, maar ook keukens, sanitair, tegels en badkamers. “We zijn van familiebedrijf uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf. We zijn de meest klantgerichte en klantvriendelijke bouwmaterialen handelaar in het Noorden. We zitten met onze vestigingen altijd dicht bij de klant. Direct contact met de klant, een uitgebreide buitendienst en werknemers die snel kunnen schakelen en flexibel zijn, maakt de bouwcenters van Concordia tot dé complete bouw-, hout- en plaatmaterialen leverancier waar je als professionele verwerker of particulier altijd terecht kunt.”

Vergelijkbare berichten