‘BR Controls zou graag het nieuwe zwembad in Drachten ‘slim’ maken’

BR Controls adviseert, ontwikkelt, produceert en levert innovatieve gebouw gebonden functionele hard- en softwareproducten,” citeert salesmanager Albertus Boonstra de centrale boodschap van de informatiefolder. “Wat concreter: wij houden ons bezig met gebouwbeheer, wij creëren comfort met onze systemen en de aansturing daarvan, zodat werknemers en gebruikers in een gezond, duurzaam en prettig werkklimaat hun werk kunnen doen. Een van de projecten waar we momenteel over in onderhandeling zijn is het nieuwe zwembad in Drachten, dat we heel graag ‘slim’ zouden willen maken, en we hopen ook betrokken te worden bij de plannen voor het nieuwe politiebureau in Drachten. ”

BR Controls is ontstaan in 1999 in Zwolle als Systemintegrator. In de loop der jaren werden steeds veelvuldiger in specifieke gevallen eigen producten ontwikkeld die werden aangestuurd met eigen software en zo groeide het bedrijf naar 65 personeelsleden en drie vestigingen in respectievelijk Zwolle, Drachten en Utrecht. Integratie van de afzonderlijke systemen tot één centrale regeling resulteerde uiteindelijk in een ‘web based’ gebouwregelaar in de vorm van een app. Dit systeem vond zijn weg naar onder meer de gemeente Groningen, het belastingkantoor in Leeuwarden, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het ziekenhuis in Hardenberg en veel andere klanten in een breed scala aan sectoren.

Maatpak

Albertus Boonstra: “Wij leveren geen confectiekleding, maar een maatpak, waarvoor wij terug kunnen vallen op een team van specialisten. Door de accountmanager wordt met de klant binnen een bepaald budget een lijst van wensen en eisen vastgesteld, inclusief de daarvoor benodigde hard- en software. Onder leiding van een projectleider gaat het uitvoeringsteam daarmee aan de slag. Waar nodig worden hetzij hardware-, hetzij softwarematig klantspecifieke oplossingen ontwikkeld. Dat is waar de kracht van het bedrijf ligt: we produceren en ontwikkelen zelf waar nodig. Daardoor zijn we flexibel en zijn de faalkosten laag. We maken jaarlijks een stabiele groei door en hopen de komende jaren door te groeien naar vijf vestigingen. Haast overbodig om te vermelden dat we dus continu op zoek naar technisch georiënteerde mensen in de breedste zin van het woord.”

Multisensor doorbraak

Boonstra vervolgt: “In het verleden had je verschillende sensoren nodig voor verwarming, bewegingsdetectie, verlichtingsintensiteit, luchtkwaliteit enzovoorts. Dat bleek in een gebouw met erg veel glas niet mogelijk omdat daar geen plaats voor was. De enige mogelijkheid was een multisensor in het plafond, maar die bestond toen nog niet. Dus hebben we zelf een sensor ontwikkeld die het mogelijk maakt om al die verschillende metingen te combineren in een enkele multisensor. En dat was best een revolutionaire technologische doorbraak. Die multisensor wordt overigens met vrijwel ieder nieuw project verder geoptimaliseerd.

Door middel van deze sensor kan het hele binnenklimaat per zone/ruimte naar wens worden ingesteld, beheerd en bewaakt. Gevolg: geen energieverspilling, behaaglijke ruimtecondities, duurzaamheid en een gezond werkklimaat en bovendien in te stellen via een app. “

Hoogtepunten

Sales Manager Albertus Boonstra beschouwt de ontwikkeling van de multisensor en de integratie van alle disciplines in een web based regel-app als het hoogtepunt van BR Controls. “Heel het gebouw in een app; je hele technische installatie inzichtelijk. Dat is ontzorgen optima forma. “

Vergelijkbare berichten