Brain Fuel komt na succesvolle crowdfunding campagne op de internationale markt

Beter brainstormen
Voor Friso Visser, bedenker van Brain Fuel, komt een jongensdroom uit: “Ik wil ervoor zorgen dat er meer goede ideeën de wereld inkomen. Brainstorms verlopen vaak heel slecht. Deelnemers zijn vaak niet creatief genoeg, de stillere mensen komen niet aan het woord, de sfeer is geforceerd, ideeën worden niet goed uitgewerkt. Zonde. Daarom wilde ik iets ontwikkelen dat voor betere brainstorms zorgt. Die niet prima ideeën opleveren, maar goede ideeën. Zoals het hoort!”

Brain Fuel
Die tool om beter te kunnen brainstormen is Brain Fuel geworden. Brain Fuel bestaat uit een set kaarten met de categorieën ‘personen’, ‘dieren’,‘voorwerpen’ en ‘locaties’. Deze kaarten kunnen – aan de hand van een tiental ‘spelvormen’ – ingezet worden tijdens een brainstorm. De eigenschappen van iedere kaart leiden snel tot nieuwe associaties bij de gebruiker, waardoor gebruikers creatiever worden en een brainstorm uiteindelijk betere ideeën oplevert.

Wereldwijd getest bij onder andere Harvard, MIT, Aegon, KLM en VPRO
Om het effect van de nieuwe brainstormtool te testen, werd Brain Fuel wereldwijd door 800 mensen uit 29 landen gebruikt. Zo werd in Nederland met medewerkers van AEGON, KLM en VPRO getest. En reisden Friso Visser, Geert Kuurstra (Online Media Koffer) en Frans Scheepens (Gist) op uitnodiging van Harvard University naar de VS, om ook daar de brainstormtool te testen. Het Nederlandse consulaat in Amerika was direct onder de indruk van de nieuwe tool en nodigde het drietal uit voor een vervolg bezoek. Ook een bezoek aan Silicon Valley staat inmiddels op het programma.

Kickstarter
Om internationaal draagvlak te creëren voor de brainstormtool en de financiering binnen te halen waarmee Brain Fuel daadwerkelijk in productie kon gaan, begonnen de Leeuwarder bedrijven in diezelfde periode op Kickstarter.com een crowdfundingscampagne. Na 23 dagen was het streefbedrag van € 7500,- ingezameld, door bijdragen van mensen van over de hele wereld.

(foto: Ruben de Vries)

Delen via

Vergelijkbare berichten