Brandsma Digitaal Meten uit Bolsward wint Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân

“April dit jaar werd ik door de gemeente benaderd of we met BDM wilden meedoen aan de verkiezing Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân”, vertelt eigenaar Rein Brandsma. “Het idee sprak me niet meteen aan, mijn hoofd was nog volop bezig met de nieuwbouw van ons pand en ontwikkelingen in ons bedrijf op HR-gebied. Toch zeiden we uiteindelijk “ja” en waagden we de sprong. We kwamen terecht in de top 7 van bedrijven in SWF en werden verblijd met een bezoek van de jury, die uit verschillende ondernemers bestond. De diversiteit van hen vond ik heel mooi. We werden beoordeeld op vier thema’s: Ondernemerschap, Bedrijfsvoering, Financiën en Innovatie. Dit laatste was ook het hoofdthema dit jaar en wij als BDM hadden op alle thema’s goede punten. “Dan doen we het goed”, dacht ik toen. Uiteindelijk bleven we met nog twee andere bedrijven over: Tegelgroothandel Julius van der Werf en The Imagineers, allebei uit Sneek. Een week voor de finale lag ik bij mijn tandarts in de stoel en die zei: “Hier ligt dé ondernemer van Súdwest-Fryslân in de stoel! Hoe heb je je voorbereid?” “We doen gewoon wat we doen”, antwoordde ik. Het leuke is dat blijkt dat dit de goede manier is. We staan heel dicht bij onze klanten, hebben passie voor ons vak en aandacht voor onze medewerkers, dit is gezien door de jury. We zijn heel blij met de prijs, het is de kroon op ons werk. Ons netwerk is er een stuk groter door geworden. Deelname aan de verkiezing verbindt mensen en ook ervaren we een grote regionale betrokkenheid.”

Rein Brandsma begon in 2007 op een zolderkamer met BDM en inmiddels heeft het bedrijf 27 medewerkers en een werkgebied door heel Nederland en zelfs daarbuiten. “Door de inzet van verschillende meetsystemen kunnen we in principe alles opmeten”, legt Rein uit. “Van een gebouw of weg tot een onderdeel van een auto. We werken met de allernieuwste apparatuur en technieken zoals bijvoorbeeld 3D laserscanning en drones. We zijn innovatief, betrouwbaar en flexibel en hebben een grote, vaste klantenkring. Het mooie is dat wij al jaren bezig zijn met innovaties en dat onze klanten daar nu heel gericht naar vragen. Onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd, we leiden ze op en begeleiden ook vaak stagiaires. Onbekend maakt onbemind. Daar zien wij een kans. Zo benaderen wij zelf scholen om daar ons verhaal te vertellen en mensen te enthousiasmeren voor ons mooie vak. Onze flexibiliteit willen we graag behouden en daarom hoef ik niet beslist te groeien met BDM. Als nu een klant belt met de vraag of we ergens mee kunnen helpen, spelen wij daar snel op in. Dat vind ik mooi, daar krijg ik energie van!”

Wat is de Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân?

Het doel van de verkiezing is het stimuleren en enthousiasmeren van het ondernemerschap in onze gemeente”, zegt Bauke Dam, wethouder Economische Zaken gemeente Súdwest-Fryslân. ”Wij vinden het belangrijk om ondernemers een podium te geven, we stimuleren en helpen onze ondernemers waar het kan. Ondernemers zijn namelijk enorm belangrijk voor onze gemeente. Wij hebben betrokken ondernemers en als gemeente blijven ook graag bij hun betrokken”.

De Ondernemersprijs SWF wordt georganiseerd met de Ondernemersfederatie Súdwest-Fryslân en partners ABN AMRO en Ying media. In 2019 won Tjeerd Anne Meester van Meester Nautic de prijs. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege corona, dit jaar gelukkig wel, alleen zonder publiek. Afgelopen zomer hadden zich 33 bedrijven aangemeld, “YnBusiness” maakte bedrijfsscans en uiteindelijk selecteerde de jury zeven bedrijven. Die jury bestond uit Dennis Carton, directeur van YnBusiness, Mascha Perquin van Mama Mascha, Johanna Jorritsma van Royal Vriesco/A House of Happiness, Wytze Rijke, TCNN en Tjeerd-Anne Meester van Meester Nautic.

Van de zeven bedrijven gingen drie door naar de finale en uiteindelijk won Brandsma Digitaal Meten de prijs. De jury zei hierover: “Deze ondernemer heeft laten zien dat zij met passie hun vak uitoefenen en werkelijk iedere kans aangrijpen om te innoveren. Ook gaan zij op fantastische wijze met hun mensen om. Zij onderscheiden zich verder met het opleiden van stagiaires en de activiteiten die zij in het onderwijs ontplooien. Het ondernemerschap van Brandsma past helemaal in de huidige tijdgeest.”

Foto: Erik Weening

Vergelijkbare berichten