Business Contact Dagen Noord Thema 2018: talent en ambitie

Vanuit de organisatie van de Business Contact Dagen Noord is er het streven om te blijven groeien, net zoals de beurs vorig jaar ook is gegroeid. Dit zal resulteren in een groei qua oppervlakte, alsmede het aantal standhouders. Echter draait het niet alleen om het aantal mensen dat op de beurs afkomt. “Het draait vooral om wie er komt”, aldus Peter Ourensma, algemeen directeur van het WTC Expo. “Een belangrijk aspect daarbij is de beslissingsbevoegdheid van de bezoekers. Jaarlijks doen wij onderzoek naar de bezoekers en we zien dat zo’n 70% beslissingsbevoegd is. Dat zijn dus mensen die zeggenschap hebben en besluiten mogen nemen, ofwel interessante mensen om mee in contact te komen,” aldus de directeur.

Rode draad

Het thema van dit jaar is zoals gezegd Talent & Ambitie. “Jaarlijks hebben we een thema waarop het programma is afgestemd. Talent & Ambitie zullen we als rode draad terugzien in de verschillende lezingen en workshops, maar natuurlijk ook bij de stands en de standhouders,” legt Ourensma uit. “Het mooie is, iedere ondernemer heeft een ambitie en een talent, dus dat maakt het voor elke ondernemer ontzettend interessant. Belangrijke vragen die bij het thema komen kijken zijn: Hoe herken jij jouw talent en hoe benut je die? En hoe kom je bij je ambitie uit? Uiteindelijk bepaalt je talent en je ambitie het succes van je onderneming,” vult hij aan.

In levenden lijve

Zoals men inmiddels gewend is, is er weer een tiental pleinen vol ondernemers. Veel van de pleinen van vorig jaar zullen weer aanwijzig zijn, waarbij veel van hen meer ruimte nodig hebben. Ondernemers die met elkaar verbonden zijn komen hier samen en wat je vaak ziet is dat ze centraal op het plein uiteenlopende activiteiten organiseren. De opzet, de professionele uitstraling en de kwaliteit die de afgelopen jaren zijn opgebouwd gaan we dit jaar dus weer terug zien. “Dat is ook het sterke punt van de BCDN”, stelt Ourensma.  “Het nodigt uit om er op visite te gaan en in gesprek te komen met medeondernemers en ideeën uit te wisselen. Voor veel ondernemers is het ook een contactmoment. Het is goed elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten en in drukke tijden schiet dat er nog weleens bij in. Voor de BCDN plannen ondernemers graag een dag in. Veel van de standhouders willen dan ook graag terugkomen. Een groter compliment kun je als organisatie natuurlijk niet krijgen.”

In de prijzen

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar De HET 058 Ondernemersprijs uitgereikt tijdens de BCDN. Naast de reguliere ondernemersprijs – de meest innovatieve en pionierende onderneming – is er ook een prijs voor de meest culturele onderneming. Met het oog op Culturele Hoofdstad 2018 is dat natuurlijk een logische zet. Verdere invloed van CH2018 zal zeker aanwezig zijn en dit zal vooral vanuit de ondernemers zelf komen. Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan het daadwerkelijke programma van de BCDN. Houd dus voor het laatste nieuws en het volledige programma de website bcdn.nl in de gaten. Bedrijven kunnen zich hier tevens aanmelden voor deelname.

Delen via

Vergelijkbare berichten