Businessclub van sc Heerenveen zit in de lift: “We zijn echt een club die ertoe doet”

sc Heerenveen zit in de lift. De club verkocht afgelopen zomer meer seizoenkaarten dan vorig jaar en ook de businessclub groeit. Algemeen directeur Ferry de Haan vindt het positief dat steeds meer mensen de weg naar het Abe Lenstra stadion weten te vinden. “Heel veel mensen willen weer graag bij de club horen”, vertelt de beleidsbepaler, die merkt dat het de sfeer in het stadion ten goede komt.

“Oosttribune”. “Westtribune”. “Zuidtribune”! Het is inmiddels een traditie geworden in het Abe Lenstra stadion: de supporters op de noordtribune die andere fans vragen om mee te zingen. Dat gebeurt massaal, er hangt een positief gevoel rondom de Eredivisieclub. Dat blijkt ook uit de supportersaantallen. “Er is een toename in het aantal OSSH-leden en de groei van het aantal seizoenkaarten is substantieel, dus daar zijn we erg blij mee”, vertelt de algemeen directeur.

Stadionbeleving

“Dat heeft ook te maken met de stadionbeleving die de afgelopen periode verder is toegenomen. Daar is in een eerder stadium al heel veel in geïnvesteerd en dat werpt nu echt zijn vruchten af”, vervolgt De Haan. Wie het afgelopen jaar naar thuiswedstrijden van sc Heerenveen heeft gekeken, zag namelijk dat het inmiddels niet meer alleen om de negentig minuten van de wedstrijd gaat. Bij meerdere duels was een vuurwerkshow te zien of pakte de club uit met een mooie lichtshow. Zelfs een violist stond al eens op het veld.

Het wordt gewaardeerd door het publiek, zo blijkt uit de toenemende aantallen in het stadion. “We zijn het vijfde grootste stadion van Nederland en we hebben het vijfde aantal seizoenkaarten verkocht in de Eredivisie. Wat dat betreft zijn we echt een club die ertoe doet. Alleen: we staan wat ons betreft nog maar aan het begin en willen nog veel verder groeien”, vertelt De Haan, die weet dat goede resultaten helpen om de sfeer onder supporters te verbeteren. “We willen structureel een plek bij de eerste acht gaan bezetten. Daar zijn we in de afgelopen twee seizoenen alvast in geslaagd.”

Twadde Helte

In de tweede seizoenshelft vallen de beslissingen in de competitie. Of het sc Heerenveen weer lukt om een ticket voor de play-offs te bemachtigen, zal dan duidelijk worden. Na de winterstop speelt de ploeg nog negen keer een thuiswedstrijd. Daar zitten een aantal fraaie affiches bij: Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente én AZ komen bijvoorbeeld nog langs in Friesland. Wie wil de Twadde Helte van het seizoen nou niet beleven in het stadion?

Bedrijven kunnen vanaf 2.995 euro (exclusief btw) lid worden van de businessclub. Voor dat bedrag krijgt men tijdens de negen Eredivisiewedstrijden twee business-stoelen op de hoofdtribune met een parkeerkaart. Sponsoren kunnen daarnaast rondom de duels netwerken in de zakelijke ruimtes van het stadion én krijgen toegang tot alle evenementen van de OSSH.

Vergelijkbare berichten