Buurtsuper Wijnjewoude zoekt enthousiaste ondernemer

De Buurtsuper in Wijnjewoude heeft grote stappen gemaakt en is klaar voor de volgende. Het aantal klanten stijgt, de omzet neemt toe, en de benodigde investeringen zijn al gedaan. Met een team van gemotiveerde medewerkers is de winkel helemaal klaar voor de toekomst. Wat ontbreekt, is een supermarktondernemer die dit succesverhaal verder kan schrijven.

In november 2022 namen dorpsbewoners Arie van Dijk en John van der Veen de buurtsuper in Wijnjewoude over als een noodgreep. De vorige eigenaar had de winkel helaas niet tot een succes kunnen maken. De herstart werd mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van de inwoners van Wijnjewoude. Een groep van twaalf dorpsbewoners kocht het pand en verhuurde het aan een ondernemer, gesteund door een lening vanuit de gemeenschap.

Dankzij adviseur Wout van der Wal die het team medewerkers enkele dagen per week begeleidt, is alles nu op de rails gezet. De eigenaren zijn nu op zoek naar een ondernemer die de supermarkt onder zijn hoede neemt en dagelijks aanwezig is. De ideale kandidaat is zichtbaar en betrokken bij het dorp, iemand die als vast gezicht en aanspreekpunt de winkel extra charme geeft. “We zoeken iemand die als een ouderwetse dorpskruidenier midden in de samenleving staat en oog heeft voor service en de vraag vanuit het dorp,” aldus Arie van Dijk.

Met de supermarkt is er volgens Van Dijk een goedbelegde boterham te verdienen. “De cijfers en twee marktonderzoeken laten dat duidelijk zien. Het aantal klanten groeit en de gemiddelde besteding neemt toe. Regelmatig zien we nieuwe klanten die steeds meer boodschappen meenemen.” Na de brand in 2018 had Wijnjewoude drie jaar geen supermarkt. Het vertrouwen van de inwoners moest na de heropening herwonnen worden, een proces dat tijd vergt maar duidelijk zijn vruchten afwerpt.

De aanwezigheid van de supermarkt draagt bij aan de leefbaarheid in het dorp, vergelijkbaar met een dorpshuis, voetbalclub en andere voorzieningen. Arie van Dijk benadrukt het belang van betrokkenheid: “Als je deze voorzieningen belangrijk vindt, moet je er ook regelmatig je gezicht laten zien.”

De nieuwe ondernemer zal een vriendelijke huurbaas treffen die een acceptabele huurprijs vraagt voor het pand. Bijna alle benodigde investeringen zijn al gedaan, waardoor de basis voor een ondernemer solide is en de drempel om in te stappen laag is.

Ben jij klaar voor deze uitdaging en wil je een belangrijke rol spelen in de gemeenschap van Wijnjewoude? Neem dan contact op met Wout van der Wal via 06-38949007 of stuur een mail naar info@buurtsuperwijnjewoude.nl.

Vergelijkbare berichten