Caparis, Snoek Hoveniers en Donkergroen slaan handen ineen

In eerste instantie zullen bij de twee hoveniersbedrijven elk 25 mensen van Caparis aan de slag gaan. Johan Abma, rayonmanager groen bij Caparis: “Momenteel bevinden we ons in het voortraject. Voormannen van beide hoveniersbedrijven hebben zich bij de teams gevoegd. Per 1 juli zullen de medewerkers officieel gedetacheerd worden.” Abma verwacht veel van de samenwerking: “Dit is de beste manier om mensen dichterbij de reguliere arbeidsmarkt te krijgen. Wij voeren als Caparis wel werkzaamheden uit in het groen, maar we zullen nooit een èchte hovenier worden. Bij de professionele hoveniersbedrijven zullen de medewerkers ook de kneepjes van het vak leren.”

 

Hogere kwaliteit

Gijs Druijff, regiomanager van Donkergroen ging in Groningen eerder een samenwerkingsverband aan met arbeidsontwikkelbedrijf Iederz:”Onze ervaringen zijn positief. In Zuidoost Friesland willen we dit concept graag doorzetten. De ervaring is in huis en het leergeld hebben we inmiddels betaald.” De kracht van het concept zit ‘m in de samenwerking, aldus Druijff: “Caparis-medewerkers kunnen zich optrekken aan onze voormannen en medewerkers en krijgen veel praktische ondersteuning.”

Caparis-medewerkers slaan elk een eigen ontwikkeltraject in. Op de langere termijn zal dat tot een hogere kwaliteit leiden, aldus Douwe Snoek, directeur van Snoek Hoveniers: “Dat is goed voor de klanten, maar ook voor de medewerkers. Zij zullen zich kunnen specialiseren en meer plezier in hun werk krijgen.”

 

Vijf jaar

De drie bedrijven kennen elkaar goed. Tjerk Sinnema, manager projecten bij Caparis: ”Al jaren detacheren we van tijd tot tijd medewerkers bij beide hoveniersbedrijven. De noodzaak van meer uitstroom naar het bedrijfsleven speelt natuurlijk al langer. Ook daarover zijn we al langer in gesprek.” Bewust kiezen de drie partijen nu voor een samenwerkingsverband met een looptijd van vijf jaar. Tjerk Sinnema: “Met de keuze voor de lange termijn willen we de samenwerking kracht bijzetten. Wie zich sterk maakt voor de lange termijn kiest voor kwaliteit. Bovendien geeft het de medewerkers houvast en zekerheid.”

 

Eigen logo

Donkergroen zal onder de vlag Caparis-Donkergroen opereren in het werkgebied Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland en Heerenveen. Snoek Hoveniers zal onder de vlag Caparis-Snoek actief zijn in Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden en Smallingerland. Zowel Caparis-Donkergroen als Caparis-Snoek zullen herkenbaar zijn aan een eigen logo, werkkleding en bedrijfsauto’s.

Delen via

Vergelijkbare berichten