Capilix wint prestigieuze Europese innovatieprijs

Capilix is opgezet door Evert van de Werfhorst (CEO) en Geert Besselink (CTO) en concentreert zich met name op het verder brengen van microchip capillaire elektroforese technologie in on-line meetsystemen voor opgeloste componenten in water.

Geert Besselink: We zijn nu 2 jaar hard aan het werk om de sensoren op een industriële manier te ontwikkelen. Het is een zeer complexe technologie, waarin veel disciplines worden verenigd. Het praktisch toepasbaar maken hiervan is een tijdrovend en technisch ingewikkeld proces. Het is natuurlijk fantastisch om te zien dat dit werk wordt opgemerkt en gewaardeerd door een gerenommeerd instituut als Frost & Sullivan.

Evert van de Werfhorst: Voor deze prijs kun je je niet opgeven, Frost & Sullivan heeft ons opgemerkt tussen al die andere initiatieven in Europa. Voor ons is dat niet alleen erkenning voor wat we gedaan hebben de afgelopen jaren, maar vooral ook een prachtige publiciteitsgenerator voor de toekomst.

Het doet eer aan de initiatieven op het gebied van watertechnologie in Leeuwarden en Friesland: het blijkt maar weer dat het werk daar van internationale allure is.

De prijs zal op 1 december 2010 in Londen worden uitgereikt tijdens een galadiner.

Delen via

Vergelijkbare berichten