Centrum Duurzaam over opleiden voor een duurzame toekomst

Vakmanschap van morgen
Wie is de toekomstbestendige vakman / vrouw? De gezamenlijke uitdaging van de regio Friesland is om duurzaam te bouwen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Naast vakmanschap is daarvoor basiskennis duurzaam nodig maar ook blijvend bijscholen van medewerkers. ‘Richt op regionaal niveau zoals in Friesland een kennisinfrastructuur in. Het mooie is dat Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort er al is. Maak daar gebruik van’, is de oproep van Martijn van Bommel van ISSO vanuit zijn rol bij Buildup Skills.

Buildupskills-advisor-app
Deze app brengt de beroepen en specialismen in beeld van de bouw-, afbouw en installatiesector in relatie tot de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het advies van Martijn van Bommel is om aan elk specialisme het regionale cursusaanbod te koppelen. ‘Voor bedrijven is het dan niet alleen inzichtelijk waar welke cursus voor welk specialisme te volgen is. Maar ook dat voor elke medewerker een vakmanschapsprofiel beschikbaar is. Bedrijven kunnen dan snel inspelen op nieuwe duurzame ontwikkelingen’, aldus Martijn van Bommel.

Kennisportaal
Een reden voor het oprichten van een kennisportaal zoals in Genemuiden is het duurzamer inzetten van huidige en nieuwe medewerkers in het werkveld van morgen. ‘Bovendien is er sprake van een unieke samenwerking tussen de wereld van de bouw en de installatiebranche’, zegt Bert de Vries van het Kennisportaal enthousiast. De focus is gericht op het bijscholen van bedrijven op het terrein van innovatie en duurzame technieken. ‘Daarnaast werken we bewust samen met het beroepsonderwijs om in de toekomst studenten af te leveren die klaar zijn voor de nieuwste technieken. Alleen door regionale samenwerking in een kennisportaal is dit haalbaar’.

Delen via

Vergelijkbare berichten