Circulaire bustour sluit actieplan Circulaire Gastvrijheidssector af 

Duurzame, gastvrije ondernemers, beleidsmedewerkers en bestuurders zijn 13 maart mee op pad genomen voor een unieke en inspirerende circulaire bustour. Deze tour markeerde de afsluiting van het actieplan Circulaire Gastvrijheidssector. Hieraan hebbenCirculair Fryslân, Merk Fryslân, YnBusiness, TAF en Provinsje Fryslân intensief samengewerkt.  

Tijdens de bustour blikte gedeputeerde Friso Douwstra van Provinsje Fryslân terug op de succesvolle samenwerking. De gezamenlijke inspanningen weerspiegelen het streven naar een groenere en meer verantwoorde toekomst voor het toerisme in de regio. ‘Er is veel bereikt. Het is mooi dat bezoekers die naar Fryslân komen ervaren dat duurzaamheid iets toevoegt aan je vakantie en dat dit tegelijkertijd ook een inspiratiebron kan zijn voor als ze weer thuis zijn’, aldus Douwstra. 

Er zijn in de tour vier locaties bezocht waar deelnemers volop informatie konden opdoen over circulair ondernemen. Zij zijn bijgepraat over circulaire en duurzame toepassingen en inzichten die zij kunnen toepassen in hun bedrijf. Pean is één van de locaties die tijdens de bustour de ervaringen heeft gedeeld. ‘De deelname aan het koplopersproject en de certificering van Green Key heeft ons bewustgemaakt van alle facetten in het bedrijf waar we duurzame stappen konden zetten. Twee jaar geleden dacht ik nog alleen aan het besparen van energie, maar het gaat juist ook om het inspireren van je collega’s en de omgeving om duurzamer te werken. Zo word je continu geïnspireerd om nog groener en mooier te ondernemen’, vertelt Natasja van den Bos, eigenaresse van Pean.  

Nieuwe initiatieven 

Naast de terugblik op het circulaire actieplan is er ook een blik geworpen op de nieuwe initiatieven waaronder “Van start met 3 ST – Speeding up Sustainability Skills in Tourism.” Dit project is een samenwerking met negen Europese partners en wordt ondersteund vanuit het Interreg North Sea Programme. Hiermee krijgt de gastvrijheidssector ook de komende jaren een duurzame, circulaire boost. 

De vier partijen Circulaire Gastvrijheidssector: Vereniging Circulair Friesland, Merk Fryslân, Provincie Fryslân, Ynbusiness en Toerisme Alliantie Friesland blijven zich de komende jaren onverminderd inzetten voor duurzaam toerisme en streven ernaar om een significante bijdrage te leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van 2030.  

Delen via

Vergelijkbare berichten