Clémence Ross inspirerende gast op De Stijl Tour

‘Een no-nonsense type en ik leg altijd de nadruk op het belang van een goede strategie. Te vaak maak ik mee dat op het "hier en nu" en het "Wat" gestuurd wordt en bij het "Waarom" en het "Hoe" te weinig wordt stilgestaan’. (Simon Sinek, Golden Circle), aldus Clémence Ross. In 2010 kreeg zij de titel van het maandblad Opzij ‘Machtigste vrouw van de sport’. Een bijzondere prestatie, maar toch doet haar naam niet bij iedereen een belletje rinkelen. Zou die stijl een bewuste keuze zijn?

Woensdag 21 maart zal Clémence Ross vanaf 15.30 uur op De Stijl Tour stoel plaatsnemen en deze en andere vragen van gastheer Marc Stallinga en de VIP-relaties van de standhouders pareren.

Deze CDA-politica werd op jonge leeftijd Tweede Kamerlid en werd als vertrouweling van fractievoorzitter Balkenende in 2002 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Naast thema’s als jeugdbeleid, thuiszorg en ouderenbeleid hield zij zich bezig met het sportbeleid. Haar voornaamste wetgevende prestaties waren de Wet jeugdzorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Naast tal van directie-, bestuurs- en maatschappelijke functies en diverse commissariaten werd Clémence Ross in 2007 directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en eveneens voorzitter van de Stichting Wereldkampioenschap wielrennen 2012.

Delen via

Vergelijkbare berichten