Coffee on Road geeft Nederland koffie en investeringsvrijheid terug

Bouwinus, afkomstig uit Leeuwarden,  is op deze manier niet gebonden aan een vaste locatie, maar kan op verschillende plekken in Nederland deze nostalgische koffiebeleving overbrengen en fairtrade producten aanbieden. Hoewel deze combinatie in Nederland uniek is, ligt dit voor Bouwinus voor de hand; momenteel is hij als Barista actief op verschillende evenement, in  zijn vrije tijd klust hij aan oldtimers.Om zijn plannen te verwezenlijken maakt Coffee on Road gebruik van crowdfunding, een innovatieve financieringsvorm die vooral bekend is voor initiatieven in de creatieve sector.

In tegenstelling tot de staatssteun aan banken, kunnen particulieren via deze weg zelf bepalen waarin ze investeren. Bovendien krijgen ze hier niet alleen hun investering met rendement, maar ook een goede kop koffie voor terug. Bouwinus: ”Ik spreek regelmatig mensen die het niet chique vinden dat ze geen inspraak hebben in het redden van banken. Ik heb daarom besloten om ze de vrijheid te geven om te investeren in mijn onderneming en dat als ze het doen, ik ze sowieso een goede kop koffie in het vooruitzicht stel”.

Iedereen kan via deze weg vanaf €10 investeren in Coffee on Road, de financiering wordt binnen 3 jaar terugbetaald met  een rendement van 12%. In totaal hoopt Bouwinus via deze weg €15.000 op te halen.

Coffee on Road wordt hierbij ondersteund door Inqubator Leeuwarden, dé hotspot voor startende ondernemers die gevestigd is in het oude Energiepand op de Emmakade en in de Johannes de Doperkerk. Op beide locaties komen pionierende startende ondernemers bij elkaar in een inspirerende omgeving. Naast kantoorruimte of een flexplek krijgen ondernemers professionele begeleiding bij het opstarten en verder laten groeien van het bedrijf. Inqubator is een initiatief van Business Development Friesland en wordt mede gefinancierd door Gemeente Leeuwarden, Rabobank Leeuwarden Noordwest-Friesland en Kamer van Koophandel Noord-Nederland.

Voor de financiering wordt gebruik gemaakt van het financieringsplatform CrowdAboutNow, dat al meer dan 20 ondernemers via deze weg aan financiering heeft geholpen.

Delen via

Vergelijkbare berichten