Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post Kliniek Tandheelkunde Sneek Tandheelkunde en Healthcare

Frank Post is tandarts-implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde in Sneek. Samen met zijn vrouw Doris en hun 3 kinderen vormt hij een sportief gezin dat veel op de Friese meren zeilt. Daarnaast doen Frank en Doris aan recreatief hardlopen. Frank zal als OF’s Healthcare en tandheelkundig specialist regelmatig columns publiceren in OF magazine en op zijn eigen eigen OF specialistenforum. Voor vragen zoek gerust contact met Frank via www.tandartssneek.nl.

Slecht gebit kan invloed hebben op mentale gezondheid

Weinig mensen beseffen wat de gevolgen van slechte mondzorg zijn. Als mondzorg op de achtergrond komt, kunnen ongemerkt serieuze klachten ontstaan. Naast pijn, kauw- en slikproblemen kan een slechte mondgezondheid leiden tot bijvoorbeeld een longontsteking. Ook is er een relatie met hart- en vaatziekten, reuma, slecht instelbare bloedsuikerspiegels bij diabetes en: er is onderzoek gaande naar het effect van een ongezonde mond op ziekten van de hersenen. En dan hebben we het nog niet over de gevolgen van weinig lachen, omdat je vindt dat je een lelijk gebit hebt. Kortom: de impact van de mond reikt ver, ook als het gaat om de continuïteit van uw onderneming.

 

Veel mensen met een slecht gebit geven aan dat dit hun leven negatief beïnvloedt, zo blijkt uit meerdere (internationale) onderzoeken. Het niet durven lachen met een slecht gebit heeft de meeste impact op de mentale gezondheid.  Als ondernemer weet je: lachende mensen stralen succes uit. Door je lach te verbergen ben je niet meer jezelf, gaat je gevoel van eigenwaarde verminderen of dreigt zelfs depressiviteit.

 

Het mag duidelijk zijn: goede mondzorg is een uitstekende investering in uw algehele gezondheid. Het is de basis om uitstekend te functioneren, ook in uw werk. Wie een gezonde mond heeft kan beter eten, ziet er verzorgder uit en zal succesvoller zijn doordat hij of zij meer zelfvertrouwen heeft. Natuurlijk zijn er verschillende oorzaken om niet naar de tandarts te gaan. Bijvoorbeeld een volle agenda. Dat is niet handig. In de praktijk blijkt dat als je eenmaal de tandarts gaat mijden, de drempel steeds hoger wordt om wel weer te gaan. Dat is waarom we bij Kliniek Tandheelkunde Sneek een avondspreekuur hebben. Ideaal als de agenda overdag vol is.

 

Mondzorg heeft een impact op de hele gezondheid. En dus ook op de continuïteit van je bedrijf. Laat dat nooit in gevaar komen door zoiets simpels als een volle agenda.

 

Kijk voor eerder gepubliceerd columns van Frank Post en contactgegevens op zijn eigen OF specialisten pagina.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement