Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey Buro360 MKB Adviseur & meedenker

Gerke Wispelwey is Ondernemer, MKB Adviseur, Strategie en Business planner, Accountancy specialist, zakelijk Mediatior en Meedenker. In het dagelijks leven is Gerke werkzaam als MKB Adviseur en tevens Commercieel Directeur(DGA) bij Buro360 Adviseursen Accountants te Leeuwarden. Voor vragen aan Gerke kunt u contact zoeken via 06-25090107 of mail Gerke. De colums van Gerke worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via zijn eigen Specialisten pagina.

Inzicht

Ongetwijfeld volgt u ook de vete tussen de EVT (Eigen Vervoerders Terschelling) en Rederij Doeksen op de voet. Mijn gevoel en intuïtie zegt in eerste instantie sympathie voor de EVT, natuurlijk moet de prijs van de overtocht naar de eilanden goedkoper, ze zijn toch veel te duur. Tot ik van de week in de LC een rapportage over de onrendabele veerbootoorlog las. In het stuk doet econoom Kosters na gedegen onderzoek uit de doeken hoe het werkelijk zit met de tarieven van de veerdiensten. In zijn onderzoek laat hij zien dat de tarieven van de veerbootdienst tussen Vlieland / Terschelling en Harlingen alleszins redelijk geprijsd zijn. De twijfel slaat toe, op welke informatie kun je bouwen. Een oordeel vormen kan dus alleen als je inzicht kunt verkrijgen over de reële situatie. Inzicht valt of staat toch echt met verstrekking van de juiste informatie.

 

Als ondernemer maak je dagelijks beslissingen. Vaak zijn deze beslissingen gebaseerd op gevoel en intuïtie. De grote vraag is of dat vandaag de dag nog wel op deze wijze kan. Er ontstaat een behoefte aan tijdige voorziening van informatie met name op financieel gebied. Niet meer eens per jaar achteraf maar eigenlijk gewoon al in de periode zelf. De meeste bedrijven zijn vandaag de dag kasstroom georiënteerd. Weten wanneer omzet omgezet wordt in keiharde centjes op de bank. Rapportage achteraf is meestal dus te laat. Beslissingen nemen moet voortaan op basis van juiste informatie gecombineerd met nog steeds gevoel en intuïtie, gezamenlijk leidt dat tot beter prestaties voor de onderneming.

 

Om juiste informatie te verstrekken zal er data verzameld moeten worden. Data is inmiddels ruim voorhanden via administratiepakketten / bankpakketten en zelfs internet. Het is de kunst om data gegevens procesmatig en geautomatiseerd te verwerken en te komen tot tijdige en juiste informatie. De accountancy branche zit op dit moment aardig in een dip. De verwachting is dat in onze nabije toekomst de werkzaamheden met 94% zullen afnemen. HEFTIG. Wederom hier ook de vraag of dit wel juist is. Ik denk het niet. Juist de accountancy branche is bij uitstek de branche welke volledig in kan spelen op de behoefte van de ondernemer en de vraag naar juiste informatie. Probleem hier is echter dat de branche nog steeds redelijk conservatief is ingesteld.

 

Inzicht verkrijgen is de sleutel naar succes in tijden waar het lastig is om te ondernemen. Inzicht in welke koers de onderneming moet varen om verder te komen. Inzicht, inzicht, inzicht. De echte stappen welke gezet moeten worden om te komen tot goede inzichten is verdere integratie van werkprocessen van uw eigen onderneming in combinatie met de werkprocessen van uw accountant/boekhouder. Met ander woorden niet meer achter elkaar aan maar samenwerken aan de ordening van de data en de verslaglegging welke strekt tot bedrijfsinformatie. Veel succes ermee.

 

Natuurlijk moeten we nu nog in twijfel trekken of de informatie welke de econoom verzameld heeft wel correct is...

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen