Coolminds boekt wereldwijde doorbraak met Oculus Rift

Sinds augustus heeft Coolminds de Oculus Rift DK2 in huis en wordt ermee geëxperimenteerd. Ontsluiting van Virtual Reality content voor de Oculus via het internet heeft voor Coolminds de prioriteit. Als eerste in de wereld heeft Coolminds het voor elkaar gekregen om Virtual Reality content plugin-loos in de browser te draaien. En daar zijn we best een beetje trots op.

 

Martijn de Boer, senior ontwikkelaar bij Coolminds over deze doorbraak: “we hebben rechtstreeks contact gezocht met onder andere ontwikkelaars van Google Chrome om de belangrijkste problemen te kunnen oplossen. Na uitvoerig overleg, proberen, aanpassen en opnieuw proberen is het ons gelukt de DK2 plugin-loos te laten draaien in de browser. Daarmee zijn we de eersten in de wereld die dit voor elkaar hebben”.

 

VR content ontsluiten via het internet is een grote belofte. Dit is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van Virtual Reality via het web. Gebruikers moeten immers eenvoudig 360 graden film kunnen vinden en het eenvoudig en snel kunnen gebruiken, ook thuis. Want daar liggen de grote voordelen van onder andere online exposure therapie als onderdeel van een e-learning of een online interventie.

Delen via

Vergelijkbare berichten