Coolminds Group ontwikkelt Youplus

Hoewel steeds meer mensen al bewuster en gezonder leven vindt Menzis dat gezond gedrag nog meer gestimuleerd kan worden. Daarom ontwikkelde Menzis samen met de Coolminds Group uit Leeuwarden het online vitaliteitprogramma Menzis youplus. Een on-line programma waar mensen worden uitgedaagd om gezonder en bewuster te leven. In dit programma worden de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zelfmanagement, gedragsverandering en e-coaching gebruikt. Youplus wordt in eerste instantie aangeboden via werkgevers. De online vitaliteitcoach, een belangrijk onderdeel van het programma, ondersteunt hen bij het motiveren van medewerkers om gezonder te leven. Uit ervaringscijfers blijkt nu al dat bij goed gebruik van de applicatie de productiviteit tot wel 5% kan stijgen en het verzuim met 15% kan dalen.

 

44 procent van de bevolking beweegt te weinig, 33 procent slaapt slecht en 20 procent ervaart regelmatig veel stress, zomaar wat feiten. Meer dan driekwart van de bevolking zou graag iets meer aan hun gezondheid willen doen,maar het ontbreekt aan tijd, zin of een goede aanpak. Het programma van Youplus daagt mensen uit om gezonder te leven. Een on-line scan biedt daarbij direct inzicht hoe vitaal je bent. Vervolgens kun je in kleine stapjes werken aan onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. De een wil bijvoorbeeld een paar kilo afvallen terwijl een ander zoekt naar een betere balans tussen werk en privé. Deelnemers kunnen het programma alleen of samen met anderen volgen. Daarbij motiveert Menzis youplus deelnemers met behulp van tips, beloningen, herinneringen en deskundige adviezen.

 

Menzis koos bij het ontwikkelen van het programma voor samenwerking met de Coolminds Group Leeuwarden vanwege de ervaring met programma’s op het gebied van zelfmanagement, online gedragsverandering en e-coaching. De groep ontwikkelde eerder programma’s voor ondermeer Stivoro, Slachtofferhulp en het Trimbos Instituut. Daarbij ging het om projecten als stoppen met roken, minder drinken, hulp bij depressiviteit en dementie maar ook voor online hulp bij stress op je werk. Voor GGZ in Geest ontwikkelde de groep een portal onder de naam 113 online. Deze portal biedt mensen die suïcidaal zijn online begeleiding en hulp in crisis situaties. De opgedane expertise paste naadloos bij de ontwikkeling van het programma voor Menzis youplus.

 

Delen via

Vergelijkbare berichten