Creatieve logistiek

 

Hij groeide op in Harlingen, vertrok naar het westen maar keerde drie jaar geleden weer terug. “Mijn vrouw wilde naar Friesland en runt in Harlingen een drogisterij.” De eerste 3 jaar pendelde hij tussen Weesp en Harlingen. Tot hij gepolst werd voor Kuhlman Repko Shipping. Leguijt: “Het bevalt uitstekend. “Wanneer je voor een zo’n groot internationaal bedrijf werkt ben je toch heel veel met politiek bezig, ik kan me nu weer helemaal richten op de logistieke dienstverlening.”

 

Veelzijdig

Kuhlman Repko Shipping biedt een breed dienstenpakket. “We zijn als scheepsagent 24/7 beschikbaar voor het in- en uitklaren van zeeschepen. Met alle bijbehorende activiteiten in de haven, zoals de efficiënte afhandeling van bemanningtransfers, ladingspapieren en douanedocumenten”, zo begint Leguijt zijn overzicht. “We zijn door de douane AEO-gecertificeerd en kunnen alle invoer- en uitvoerzendingen afhandelen.Daarnaast regelen wij vervoer voor diverse grote projecten, denk aan het aanvoeren van onderdelen voor windenergieparken.” Hij vervolgt: “Yacht Support is onze dienstverlening aan internationale jachtbouwers: we organiseren transport, faciliteiten en dragen zorg voor een gunstige manier van in- en uitklaren voor schip en onderdelen.

Daarnaast zijn we actief in de offshore: we bevoorraden en vervoeren bemanning voor schepen en platforms boven de Waddeneilanden.”

 

Kuhlman Repko Shipping is wat je noemt een veelzijdig bedrijf. Leguijt: “Vorig jaar kwam een verzoek van een jachteigenaar om een rondleiding te verzorgen in een stretched limo inclusief kaviaar, oesters en roze champagne. De jachteigenaar en zijn gasten waren erg tevreden. Je kunt inderdaad wel stellen dat we heel veelzijdig zijn: ‘kunnen we niet’ staat niet in ons woordenboek.”

 

CO2-footprint

“We zijn ook een overzichtelijk bedrijf”, aldus Leguijt. “We hebben persoonlijke aandacht voor onze klanten, zijn proactief en creatief. En: we zoeken altijd naar de oplossing die bij de klant past. We ontzorgen onze klanten totdat de lading of de bestelling daadwerkelijk op de plaats van bestemming is aangekomen.” Kuhlman Repko Shipping is ook de ideale partner voor bedrijven die hun CO2-footprint willen reduceren. Leguijt: “Want vervoer over water leidt naast lagere kosten ook tot minder CO2-uitstoot. Als mede-eigenaar van HCL containerlijndienst hebben we twee verbindingen: de eerste loopt van Rotterdam via Amsterdam en Kampen naar Harlingen, de tweede verbindt Rotterdam, Heerenveen en Groningen.

 

Planning

Beide lijnen varen zeven dagen per week, 24 uur per dag. Die hoge vaarfrequentie en de gunstige tarieven ten opzichte van het wegvervoer zijn aantrekkelijk voor klanten. Leguijt: “Vervoer over water leent zich voor een goede planning: wij weten precies wanneer een bepaalde container uit China hier is en ontkoppeld kan worden voor aanlevering bij een ontvanger. En wij kennen geen files. Onze kracht is de continuïteit. De schepen zijn ingericht om continue in bedrijf te zijn.”

Delen via

Vergelijkbare berichten