CTNET: ‘Raethuis biedt ons wat we nodig hebben’

Met een FD Gazellen Award vers op zak mag CTNET zich één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland noemen. De onderneming adviseert, ontwerpt, implementeert en neemt IT omgevingen in beheer. En dat doen ze niet bij de minsten, want ze mogen bijvoorbeeld Thialf, Friesland Campina, de gemeente Heerenveen en BNP Paribas tot hun klanten rekenen.

Niet verwonderlijk dat een succesvol IT-dienstverlener als CTNET hoge eisen stelt op het gebied van automatisering. Ook wanneer ze een accountant nodig hebben. Bij Raethuis zitten ze wat dat betreft helemaal op hun plek. Twee jaar geleden kwam CTNET bij Rients en Rein van Raethuis uit. Na een korte proefperiode wisten ze genoeg. Welling: “We waren op zoek naar een boekhouder die geautomatiseerde diensten kon leveren. Raethuis begreep snel wat we zochten en biedt ons sindsdien wat we nodig hebben. Nagenoeg de gehele financiële administratie is geautomatiseerd. Dat scheelt ons tijd en werk.”

Trots

Momenteel één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, maar het begon allemaal tijdens de studieperiode op school. Welling: “Veertien jaar geleden ben ik samen met een studiegenoot begonnen. De NHL was ons voornaamste uitvalsbasis. We boden onze diensten aan bij het MKB en dan moet je denken aan systeembeheer en het maken van webapplicaties. De gebouwen van de NHL zijn al lang ingeruild voor een pand aan de Herenwal in Heerenveen en we leveren tegenwoordig eigenlijk het volledige scala op het gebied van IT. Aan grote bedrijven, maar ook het MKB.”

CTNET biedt centrale storage, servers, netwerkcomponenten, maar ook werkplekontsluiting voor het transporteren, opslaan, verwerken, beveiligen en beheren van digitale data. Het bedrijf verzorgt beheer van IT in de cloud, hybride of in een datacenter. Met hun private- en publieke clouddiensten biedt CTNET toegang tot applicaties, bestanden, e-mailboxen en meer. Welling: “Als ik dan in Hamburg door een grote fabriek loop en alle apparatuur te keer zie gaan en me besef dat de volledige IT door ons is verzorgd, dan maakt dat me trots.”

Partnerschap

CTNET neemt wanneer gewenst het volledige IT-beheer in handen van hun klanten. Zo kan de ondernemer zich volledig richten op de eigen business. Stelwagen: “Wij streven een partnerschap na met onze klanten, zoeken echt de samenwerking. Door goed overleg kom je er het beste achter wat een klant nodig heeft en kun je meedenken en adviseren. Raethuis heeft dezelfde benadering. Ze denken met ons mee.”

“Rients is direct benaderbaar”, vult Welling aan. “We zijn heel tevreden met het feit dat ze op het gebied van automatisering kunnen bieden wat wij voor ogen hebben, maar het onderlinge contact is minstens zo belangrijk. Het contact met Raethuis is persoonlijk en toegankelijk. We kunnen snel sparren als we advies nodig hebben. Je merkt ook dat ze veel ervaring hebben in hun vakgebied en dat wekt vertrouwen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten