Cursisten taal- en rekenonderwijs proeven elkaars gerechten

Gemberwater, kip met groenten uit de oven, Aziatische bami. Het is een kleine greep uit de gerechten die gister op tafel stonden. Taalcoördinatoren Karin Nagel en Lucie Jeeninga van het Friesland College kwamen met dit initiatief, nadat de recepten in het kader van de Week van de Alfabetisering werden geschreven en gebundeld om laaggeletterdheid op de kaart te zetten.

'Belangrijk voor iedereen' 
Voor de cursisten was het bijzonder om hun gerechten te kunnen delen. Zo ook voor meneer Tan uit Maleisië. Hij woont al 45 jaar in Nederland en heeft een jaar taalles gevolgd in het zogeheten DigiTaalHuis, waar hij momenteel nog computerles krijgt. Gisteravond stond zijn gezonde gemberwater bij binnenkomst op tafel. "Het is heel belangrijk, voor iedereen, om dit te proeven." De 40-jarige Mossa Alsafadi uit Libanon schreef een recept voor kip met groenten uit de oven. "Het is mooi om hier te zitten", zei hij tijdens het diner. 

Grote betrokkenheid

Allerlei disciplines vanuit het Friesland College waren betrokken bij dit Foodfestival 2017, waardoor het mooie leercasussen opleverde. Zo is het kookboek vormgegeven en opgemaakt door een student van het Friesland College. En ook de ontvangst, bediening en bereiding van de gerechten werden gisteravond door studenten van verschillende opleidingen van het Friesland College verzorgd. 

Naast de deelnemers en vrijwilligers waren ook een aantal samenwerkingspartners bij het diner aanwezig. Het Foodfestival is gekoppeld aan het Festival van het Leren, de landelijke campagne die zich richt op een leven lang leren.

Delen via

Vergelijkbare berichten