Cursus Maatschappelijk Verantwoord Innoveren geopend

Eén van de bijzonderheden van de cursus is dat studenten van de opleidingen Bedrijfskundige Informatica en Technische Bedrijfskunde het volgen. Bij deze technische mensen de creativieit aanboren is uiteraard een grotere uitdaging dan wanneer het studenten van een creatieve opleiding betreft. Voordeel van de 52-jarige Liew-On is dat hij oud-Leeuwarder is, afgestudeerd Bedrijfskundige Informatica met jaren ervaring op de werkvloer. Sinds twintig jaar heeft hij een sportclub in Sneek waar hij onder meer lesgeeft in karate, zen-mediatie en T’ai Chi.

“We willen de studenten tijdens deze cursus echt uit hun ‘comfort-zone’ halen”, aldus docent Hartog. “Juist door verwondering en een nieuwe manier van kijken komen de meest innovatieve ideeën tot stand.” Het eerste deel van het college werd in de gebruikelijke collegezaal gegeven, het tweede deel vond plaats in het zonnetje op het gras in het Rengerspark.

Onder andere (loop)meditatie en het tijdelijk uitzetten van de linker hersenhelft werd geoefend. “Ik heb het idee dat ik een aantal mensen wel heb bereikt”, aldus Liew-On. “Een aantal heb ik niet kunnen bereiken, maar dat hou je altijd. Ik ben zeer benieuwd wat dit aan het eind van de zeven weken van deze cursus voor creatieve en innovatieve ideeën oplevert.”

Er doen 55 studenten in 11 teams mee. Het team met het beste idee wint de MVI-bokaal, na beoordeling door een vak- en publieksjury. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 juni. Kijk voor de foto’s van het gastcollege op http://http://picasaweb.google.com/sportclubfenf/CollegeNHL19april2010#

Bron foto’s: Foto Sportclub F en F The Inner Way

Delen via

Vergelijkbare berichten