Damstra Koninklijk

De afgelopen maanden, in stille voorbereiding naar een grootse jubileumviering op 1 oktober, is het Friese installatiebedrijf compleet doorgelicht. ,,Het was beslist even spannend, vooral omdat de tijd begon te dringen naar ons jubileum. Maar we zijn bijzonder trots dat Hare Majesteit ons bedrijf op deze manier waardeert”, reageert algemeen directeur Teake Damstra.
 
Teake Damstra is de vierde generatie in het bedrijf dat in 1910 als wagenmakerij begon en zich later richtte op koelings- en verwarmingsinstallaties bij, in eerste instantie, vooral de agrarische klantenkring. Tegenwoordig verscheept Damstra installaties over de hele wereld. Naast warmtekracht-, biogasinstallaties en zonne-energie is Damstra gespecialiseerd in koeltechniek, zwembadinstallaties en luchtbehandeling. De Damstra Holding omvat tevens de BV’s Visbeek in Sint Annaparochie, Installatiebedrijf Iedema in Dokkum, WTRD Techno Service in Driezum en Westermann in Leeuwarden. Sinds de laatste overname, die van Westermann in 2007, telt het bedrijf 140 medewerkers.
 
Het predicaat Koninklijk wordt slechts toegekend aan bedrijven die landelijk een vooraanstaande plaats innemen in hun branche of vakgebied. In Friesland voeren onder meer Douwe Egberts in Joure, Royal Friesland Campina en Koopmans Meelfabrieken in Leeuwarden het predicaat Koninklijk.

Delen via

Vergelijkbare berichten