Davina Michelle op Admiraliteitsdagen 2023

Davina Michelle staat op zaterdagavond 9 september op de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Dat is recent bekend gemaakt op een bijeenkomst voor de hoofdsponsoren van het festival. Davina stond ook in 2019 op de Admiraliteitsdagen. Toen betrad ze het podium op de Markt. Dit jaar is ze hoofdact op het podium rondom de Zijl.

Er zijn maar weinig artiesten met zo’n uniek stemgeluid, dat ze al na één noot uit duizenden herkenbaar zijn. Davina Michelle is zo’n uniek talent. Na haar legendarische uitvoeringen van de P!NK-klassieker ‘What About Us’ en Glen Faria’s ‘Duurt Te Lang’ is een stroom aan hitsingles op gang gekomen die zij zelf – met haar team – schrijft en produceert. Engelstalige tracks als ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ (geschreven voor de F1 Grand Prix in Zandvoort) en ‘my own world’, werden snel grote hits. “Liedjes schrijven vind ik confronterend en spannend”, aldus Davina, die heel bewust Engelstalig schrijft. “Het is voor mij makkelijker om dingen wat poëtischer te verwoorden in het Engels. Daarnaast stelt het mij in staat om op deze manier te ‘levelen’ met mensen over de hele wereld.”

Tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown coverde Davina Michelle op emotionele wijze ‘17 Miljoen Mensen’ en in 2021 gaf ze een spectaculaire performance tijdens het Eurovisie Songfestival met de track ‘Sweet Water’. Op de Admiraliteitsdagen speelt ze live op het hoofdpodium rondom de Zijl, op zaterdagavond 9 september. Wie Davina Michelle live heeft meegemaakt, zal die belevenis voor altijd herinneren. De organisatie van de Admiraliteitsdagen kijkt er naar uit dit podiumdier weer te ontvangen in Dokkum!

De elfde editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 7, 8, 9 en 10 september 2023. De Admiraliteitsdagen is een maritiem festival in Dokkum met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater.

Vergelijkbare berichten