De Freonen stellen zich voor: Xstate

In Ondernemend Friesland (OF) stellen we met regelmaat leden voor van de Freonen van Fossylfrij Fryslân. Wie zijn ze? Wat doen ze? Waar komt hun hart voor duurzaamheid vandaan? In deze editie vijf vragen aan Lútsen Zijlstra van Xstate in Leeuwarden.

Op de website van zijn bedrijf staat al een nieuwsgierig makend statement:Jong talent versnelt de toekomst. Die frisse, onbevangen blik zorgt voor nieuwe ideeën en inzichten. Precies wat nodig is om bestaande systemen los te laten en nieuwe te ontwikkelen.’

Daar wilden we meer van weten.

Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Wij verjongen en verduurzamen de publieke sector. Dit doen wij door jong talent in te zetten op de grote maatschappelijke opgaven waar Nederland voor staat, in combinatie met vakgerichte traineeships. In Nederland lopen inmiddels meer dan 100 Xstaters bij de publieke sector, die bezig zijn met deze uitdagende vraagstukken. Denk hierbij aan klimaat adaptatie, woningbouwopgave of bijvoorbeeld de energietransitie.

Waar onderscheiden jullie je in?

Door in te spelen op de huidige grote maatschappelijke opgaven waar de publieke sector voor staat. Samen met onze partner de Bestuursacademie Nederland ontwikkelen wij het talent van morgen.

Hoe, op welke manier, werken jullie aan duurzaamheid?

Wij geloven in een leven lang leren.  Door onze Xstaters een mix te bieden tussen werken en leren zijn zij in staat om zich aan snel te passen aan transities in de huidige maatschappij.

Waarom lid geworden van de Freonen?

Alleen ga je snel, samen kom je verder. Met onze duurzame inzetbaarheid dragen wij graag ons steentje bij aan de Freonen fan Fossylfrij Fryslân.

Omschrijf eens kort je droom: waar wil je als ondernemer over drie jaar na nu staan?

Het mooiste van mijn vak vind ik organisaties bewust maken dat ze verder moeten kijken dan alleen een CV. Competenties zijn minstens zo belangrijk als alleen een vakgerichte opleiding. Mensen maken het verschil! Mijn droom voor de toekomst is om Nederland duurzamer te maken met een krachtig XSTATEment.

Vergelijkbare berichten