De Haan Westerhoff plukt vruchten van investeringen

Landelijke dekking
Paul Olijve heeft zijn sporen verdiend in het ondernemersvak. Met De Haan Westerhoff heeft hij een uitermate succesvol bedrijf op poten gezet, dat zijn klantenkring gedurende de jaren steeds meer heeft zien groeien. De vestiging in Veldhoven is daar een gevolg van. “We hebben die vestiging geopend, omdat we in die hoek van Nederland ook heel veel klanten hebben”, vertelt hij. “Op die manier kunnen de monteurs daar ook dichter op het werk zitten. Het is een decentralisatie; vroeger deden we alles vanuit Drachten en inmiddels zitten we door het hele land. Dat is ook zoals we ons serviceapparaat ingericht willen hebben; landelijke dekking van monteurs, die tegelijk werken met de modernste technieken.”

Automatisering
Olijve slaat de spijker op de kop als hij spreekt over de moderne technieken. Het is bijzonder om te zien hoe de monteurs anno 2015 aangestuurd worden. “Alles gaat automatisch. De jongens hebben een bakje in de auto dat alles registreert en de afspraak verloopt van voor tot achter geautomatiseerd. Wij zorgen in Drachten dat de planning op orde is en als de klus geklaard is, krijgt de facilitair manager een berichtje dat het probleem is opgelost. We hebben flink geïnvesteerd in die automatisering en het is onmisbaar in de groei van ons serviceapparaat.”

Teamwork
Met een team dat loopt als een goed geoliede motor, heeft Olijve ondertussen tijd om alvast vooruit te kijken. De groei van De Haan Westerhoff hangt samen met de groei van de bouwsector, want immers: nieuwe gebouwen bieden voor De Haan Westerhoff nieuw werk. “Uiteindelijk zouden we graag in elke provincie een eigen team hebben”, aldus Olijve. “We merken dat onze service ons echt onderscheidt en onmisbaar is geweest in onze groei. En dat is allemaal te danken aan m’n mensen, zij zijn echt het bedrijf. Ze zijn trots om er te werken en naast de serviceafdeling hebben we ook een fantastische binnendienst. Dat alles hebben we mede te danken aan uitzendbureau @Work in Drachten, die weten altijd precies wat we verwachten en leveren altijd de juiste mensen.”

De Haan Westerhoff mag dus met recht een ijzersterke pilaar worden genoemd en hoewel het hoofdkantoor zich nog altijd in Drachten bevindt, is het al een tijdlang niet meer terecht om te spreken van een puur Friese onderneming. En dat is, zoals Olijve ook zelf al aangaf, het resultaat van hard werken en het bieden van een service die zijn gelijke niet kent.

Delen via

Vergelijkbare berichten