De Harmonie onderdeel van route Miniature People

De Harmonie is vanaf 20 oktober onderdeel van de Miniature People Route. Einde middag onthulden de Harmonie Kinderdirectie en kunstenaar Michel Tilma het beeldje aan de gevel van de stadsschouwburg. De onthulling is een opmaat naar het jeugdtheaterfestival Het Avontuur dat deze herfstvakantie in De Harmonie plaatsvindt: een groots festival voor ‘kleine’ mensen…

De Miniature People staan met name op plekken die er voor de stad toe doen. In gesprek met de kunstenaar is besloten ook De Harmonie-gevel onderdeel te maken van Miniature People Route. Hiermee is het theater vast onderdeel van deze kunstroute. Ook betrekt De Harmonie zo beeldende kunst bij het theaterfestival Het Avontuur, dat vanaf 26 oktober plaatsvindt binnen in het theater.

Miniwerelden binnen en buiten
De Miniature People Route is een blijvende waarde aan de gevel van De Harmonie. En geïnspireerd hierop maken kinderen die het festival bezoeken miniatuurwerelden in de vorm van kijkdozen. Het is een van de onderdelen van de gratis randprogrammering.
Met tickets van 5 euro of 7,50 euro voor voorstellingen is Het Avontuur laagdrempelig te bezoeken. Dit is mogelijk gemaakt met steun van de Vrienden van De Harmonie en sponsor Accent. Hiermee is kunst en cultuur voor vrijwel iedereen toegankelijk.

Over festival Het Avontuur
Jeugdtheaterfestival Het Avontuur beleeft deze herfstvakantie zijn tweede editie. Van 26 t/m 29 oktober is De Harmonie een wereld vol verhalen voor iedereen van 0 tot en met 12 jaar. Een festival vol muziek, theater, circus en spannende kunstwerken. 

Over de kinderdirectie
De kinderdirectie is een groep van 10-12 jarigen die geïnteresseerd zijn in theater. Kinderen zetten zich heel actief in. Ze komen om de paar weken bij ons langs, bezoeken voorstellingen, geven tips en denken mee. Ook vertellen ze over verschillende voorstellingen die voor leeftijdgenoten interessant zijn.

Over de kunstenaar
Michel Tilma (1970) is de man achter de Miniature People Leeuwarden. Hij is een geboren en getogen Leeuwarder en trots supporter van SC Cambuur. In 2012 nam zijn leven een andere wending. Drie hersenbloedingen zorgden ervoor dat hij het roer om moest gooien. Naar het voetbalstadion of opstap zat er even niet meer in. Tijdens zijn revalidatie zocht Michel naar iets nieuws. Zo kocht hij in mei 2013 een camera. In fotografie vindt hij zijn rust. In 2016 ontdekt hij de ‘miniaturenfotografie’. En dat groeit uit tot een groot gewaardeerd project in Leeuwarden. Er is een routekaart en een levendige scene rondom de beeldjes.

Met De Harmonie als nieuw onderdeel van deze route, verandert ook de routekaart. Nieuwe routekaarten zijn te koop bij kassa van De Harmonie

foto: Marjanka Fotografie

Vergelijkbare berichten