De Harmonie opent culturele seizoen @Zuidergracht

Sfeerbeeld van Zuidergrachtconcert – beeld: @Zuidergracht ism De Harmonie

14 september openluchtconcert op de gracht, met vele artiesten

De Harmonie opent haar culturele seizoen op 14 september op de Zuidergracht. Daarmee krijgt het Zuidergrachtconcert van 13 september een toegift. Uit De Harmonieis een openluchtconcert en is de grote afsluiter van het culturele weekend ‘Uit in Huis’ dat ook op 14 september plaatsvindt. Verwacht optredens van onder meer Ellen ten Damme en Shrek de Musical. Directeur Marijke van der Woude: “Een mooie samenwerking met Stichting Zuidergrachtconcert, dat haar podium ter beschikking stelt. En waarmee wij samen een mooi gebaar naar de stad kunnen maken. Zo het culturele seizoen openen, is natuurlijk geweldig. Iedereen is welkom voor een avond vol entertainment en spannende vooruitblik op wat in het komende seizoen allemaal gaat komen.”​​​          

Uit De Harmonie is een twee uur durende liveshow, waarin je een voorproefje krijgt wat het nieuwe theaterseizoen van De Harmonie te bieden heeft. De Harmonie pakt uit met Ellen ten Damme als hoofdartiest. “Het publiek krijgt voorproefjes van voorstellingen die in het nieuwe seizoen bij ons optreden”, aldus Van der Woude. “Ik verklap nog niet alles, maar denk aan previews uit Jesus Christ Superstar en Shrek De Musical. En optredens van Simply The Best Of Tina Turner, Syb van der Ploeg, Izaline Calister. Pearl Jozefzoon komt, vergezeld door een 15-koppig gospelkoor.” 
Een liveband onder begeleiding van Sietse Huisman begeleidt de artiesten. De presentatie is in handen van Theun Plantinga en Janey Jacké (de internationaal befaamde Drag Queen uit onder meer Make Up Your Mind). Het voorprogramma begint om 20:00 uur, gevolgd door het hoofdprogramma om 21:00 uur.

Met dank aan velen
Van der Woude: “Het is een wens dat we verbinding leggen met de stad, en dat we zo veel mogelijk mensen in contact brengen met kunst en cultuur. Op deze manier geven we iedereen een geweldige avond met live optredens uit vele verschillende voorstellingen. Dat we dit zo kunnen doen, is naast Stichting Zuidergrachtconcert ook te danken aan de Vrienden van De Harmonie die ons helpen deze avond mede mogelijk te maken. Grote dank natuurlijk ook aan de artiesten die speciaal voor deze avond Uit De Harmonie een deel van hun optreden tonen.”

Hotze Bouma, bestuurslid van Stichting Zuidergrachtconcert (ZGC): “We organiseren dit jaar voor de vierde keer het Zuidergrachtconcert. Dit jaar wordt het podium voor de eerste keer twee dagen achterelkaar gebruikt. Stichting ZGC heet Stadsschouwburg De Harmonie van harte welkom op het podium van het Zuidergrachtconcert en wenst haar en alle bezoekers een geweldige avond!”

Het volledige programma van de avond vind je op harmonie.nl/uitdeharmonie. Het nieuwe theaterseizoen van De Harmonie is op woensdag 26 juni in verkoop gegaan en is te bekijken via harmonie.nl/agenda. 

De Harmonie – 150 jaar
In 2024 viert De Harmonie haar 150 jarig-jubileum met een speciaal programma gedurende dat hele jaar. Te volgen op harmonie.nl/150jaar 

De Harmonie is in 1874 opgericht, en uitgegroeid tot de stadsschouwburg voor Leeuwarden en omgeving. Het theater is uitgegroeid tot de verlengde huiskamer van velen. Met ruim 1700 stoelen, verdeeld over drie zalen, en jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers is De Harmonie een van de grootste theaters van Nederland. Met een belangrijke positie in Friesland.
De brede opdracht van De Harmonie is zoveel mogelijk mensen uit stad en de provincie in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Hierbij wordt de rol als venster op de wereld serieus genomen, met artiesten uit de eigen regio naast internationale makers en de top van het Nederlandse theateraanbod. Vaste bespelers van De Harmonie zijn gezelschappen als het Noord Nederlands Orkest, Ivgi &Greben, Pier21 NITE en Club Guy & Roni. Daarnaast werkt De Harmonie samen met vele andere culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties uit Leeuwarden en Friesland.

Delen via

Vergelijkbare berichten