De Herberg van Smallingerland in Rottevalle organiseert Sunday Afternoon Jazz & Diner

Freddy Bult: ‘Aukje en ik zijn gastheer en gastvrouw in hart en nieren. Het culinair in de watten leggen is ingebakken in ons DNA. Dat we dit voor de laatste drie maanden van dit jaar optuigen met heerlijke muziek lijkt haast wel logisch.’ Iedere eerste zondag van de maanden oktober, november en december bieden we ons Sunday Afternoon Jazz & Diner-arrangement. Dit ligt helemaal in de lijn van wat gasten tegenwoordig verwachten: een heerlijk verzorgde middag/avond, waarbij je weet wat je kwijt bent en verzekerd bent van kwaliteit. Aanvang is 15.00 uur en de afsluiting rond 20.00 uur.

De muziek

De focus ligt dit najaar op jazz. Hoogstaande musici zijn hiervoor uitgenodigd. De aftrap op 2 oktober wordt verzorgd door het trio Swing & Rhythm ’n Soul, dat bestaat ui pianist/zanger Han Hesselink, contrabassist Bert van Erk en saxofonist Laurens Blinxma. De heren spelen lichtvoetig dansbare stukken uit de “Swing”-periode van de jaren ’30 en ’40 toen de jazz nog vooral dansmuziek was. De muziek van Duke Ellington en Fats Waller. Met hier en daar een uitstapje naar Fats Domino en Stevie Wonder.

Voor zondag 6 november is het spotlicht voor de Basily Gipsy Band. De hele wereld nodigt hen uit – zelfs de Rolling Stones waren zo onder de indruk van hun gitaarspel dat er een uitnodiging voor het spelen op een verjaardagsfeest volgde – en dat allemaal vanwege die enorme virtuositeit van deze Haagse Sint-zigeuners. Zij brengen deze dag heerlijke Hot Club de France-muziek.

De laatste zondag in deze reeks, 4 december, brengt het publiek naar warmer oorden. De van origine Curaçaose zangeres Izaline Calister komt samen met haar vaste gitarist Thijs Borsten het publiek omarmen met wonderschone jazz. Naast dat Calister in het Engels en Papiamentu zingt, komt ook het Nederlands voorbij. Samen met Leonie Jansen tourt ze momenteel rond met haar theaterprogramma “De eeuw van Harry Belafonte”. Wij denken dat we zelfs daarvan mogen proeven.

Vergelijkbare berichten