De Keukenkamer: ‘Samen de droomkeuken ontwerpen’

De woonkeuken is een belangrijke ruimte in huis, waar gekookt wordt, samen gegeten wordt, en waar je ontspannen tijd doorbrengt met familie en vrienden. Sybe Visser van De Keukenkamer in Noardburgum benadrukt het belang van het uitgaan van je eigen smaak en behoeften bij het kiezen van een nieuwe keuken. Hij vindt het een van de meest bevredigende aspecten van zijn vak om samen met klanten de gewenste droomkeuken te ontwerpen.

Sybe adviseert om niet te veel te focussen op trends, maar je eigen gevoel te volgen bij het uitkiezen en samenstellen van een nieuwe keuken. In nauwe samenwerking met de klant creëert De Keukenkamer prachtige keukens. “Als je soms foto’s ziet van de oude en nieuwe situatie, is het verschil opmerkelijk.”

Familiebedrijf

Samen met zijn vrouw Pina en hun zoons Timo en Gino runt hij het familiebedrijf. De Keukenkamer begon in 2000 in Gytsjerk en verhuisde in 2016 naar het huidige pand aan de Rijksstraatweg 58 in Noardburgum. “We hebben het pand volledig gerenoveerd om de huidige showroom te creëren. In 2017 traden onze zoons toe tot het bedrijf. Gino is voornamelijk verantwoordelijk voor de montage, terwijl Timo ontwerpt en verkoopt. Zo runnen we het bedrijf als een gezin.”

Ontwerp

Het ontwerpen van een keuken is een zorgvuldig proces dat vaak meerdere afspraken vergt. “Het is leuk om met klanten om de tafel te zitten, hun wensen te inventariseren, te laten zien wat we kunnen bieden en welke materialen ze kunnen kiezen. Samen met de klant ontwerpen we op basis van de mogelijkheden hun droomkeuken.”

De Keukenkamer biedt verschillende keukenmerken aan, zoals Leicht, Valcucine en Mittel. Inductiekookplaten met werkbladafzuiging en de kokend waterkranen van Quooker zijn onmisbaar geworden in de moderne keuken. “Ook zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een wijnklimaatkast, waarbij we de merken Liebherr, Miele en Gaggenau aanbieden”, legt Sybe uit.

Het werkgebied van het bedrijf beslaat voornamelijk de drie noordelijke provincies, maar wij leveren ook keukens aan klanten elders in het land. “We zijn momenteel bezig met een project in Amsterdam, waar we niet alleen een nieuwe keuken installeren maar ook de stijl doortrekken naar de rest van het huis.”

Breder

De corebusiness van De Keukenkamer is het ontwerpen en plaatsen van keukens. “We zijn betrokken bij alle aspecten van keukenrealisatie. Bovendien merken we dat klanten steeds vaker vragen om meubels te maken voor andere ruimtes in huis. Klanten willen graag de stijl van de keuken laten doorlopen naar bijvoorbeeld de bijkeuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer. We maken bijvoorbeeld dressoirs, kledingkasten, badkamermeubels en tv-kasten. Zo kun je de keukenstijl naadloos integreren in andere delen van de woning. Ons werkterrein is dus veel breder dan alleen de keuken.”

www.dekeukenkamer.nl

Vergelijkbare berichten