De perfecte tas voor naar het werk vinden doe je zo

‘Kleren maken de man’ wordt er weleens gezegd, maar dat geldt natuurlijk ook voor het dragen van een mooie tas. Vooral wanneer je dagelijks in je nette outfit naar kantoor gaat, mag een bijpassende tas niet ontbreken. Je loopt natuurlijk ook niet op een paar afgetrapte sneakers, terwijl je een nette spijkerbroek en overhemd draagt. Belangrijk dus om hier tijd, aandacht en ook geld in te investeren. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je hier enorm veel indruk mee kunt maken. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je de perfecte tas voor naar je werk weet te vinden? In dit artikel nemen we je mee in het proces om vanaf het oriënteren tot de uiteindelijke aanschaf van een nieuwe tas.

Waarvoor heb je de tas nodig?

Tassen zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je naar het strand gaat, is het logisch dat je een strandtas meeneemt voor je handdoeken. Ga je naar kantoor, dan kom je vaak uit bij een aktetas of een laptoptas. Kortom, keuze genoeg dus. Wat hierin vooral belangrijk is, is dat je zelf weet waaraan de tas moet voldoen. Stel dat je alleen een laptop meeneemt, dan hoef je geen tas te hebben met allerlei aparte vakken voor je spullen. Heb je naast je laptop ook een stapel papierwerk mee, dan kan het handig zijn om te kijken naar een tas met een extra verdeler in het midden, zodat je je papieren en laptop gescheiden mee kunt nemen.

Het formaat van de tas

Wil je je laptop mee kunnen nemen in je nieuwe tas, dan is het wel prettig dat je tas niet te klein is. Kijk daarom kritisch naar het formaat van de tas, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk alles mee kunt krijgen. Stel dat niet alles past en je nog een extra tas mee moet nemen, is dit niet bepaald praktisch. Je kiest ook niet voor een rieten tas voor naar het strand waar maar één handdoek in kan op het moment dat je eigenlijk ook die van je partner mee wilt kunnen nemen. Zorg dus dat je weet hoe groot je laptop is, zodat je op basis daarvan kunt kijken naar een geschikt model. Wel is het belangrijk dat de tas niet te groot is, aangezien je laptop dan te veel ruimte heeft om te kunnen bewegen en sneller kan beschadigen.

Neutrale kleur

Een zakelijke tas is vaak neutraal van kleur. Net als dat je niet snel met een fel gekleurd overhemd naar kantoor gaat, is dit met een tas ook niet geheel gepast. Verstandig is om te kiezen voor een donkere kleur, zodat je je tas gemakkelijk kunt matchen met de kleding die je in de kast hebt hangen. Populaire kleuren zijn zwart, blauw en uiteraard cognac. Laatstgenoemde zien we  vaak in combinatie met leer en vooral de aktetas. Twijfel je over de kleur, dan speel je met zwart of blauw eigenlijk altijd op safe. Cognac is vaak net iets specifieker, waardoor niet iedereen het mooi vindt.

Delen via

Vergelijkbare berichten