De signatuur van Koene

Net over de Friese grens, aan de A7 in Leek, zit Koene Design Meubel- en maatwerkstoffering, tot voor kort bekend onder de naam Keizer Design.

In mei 2021 nam Patrick Koene het bedrijf over van de familie Keizer. Er stond een prachtig bedrijf, maar Patrick zag potentie om het bedrijf te laten groeien.

Vanaf dat moment is er continu gewerkt aan het verder professionaliseren van processen, het vergroten en optimaliseren van een fantastische team, het uitbreiden van het machine- en wagenpark en het behalen en borgen van het gewenste kwaliteitsniveau.

Koene Design Meubel- en maatwerkstoffering

Na precies 2 jaar werd ook het pand aangekocht en per 1 september 2023 werd de naam gewijzigd in Koene Design Meubel- en maatwerkstoffering.

Of het gaat om stoer leder, elegant suède of een zijdezachte stof; bij Koene proef je in ieder meubelstuk passie en vakmanschap. De meubelstoffeerder is van oudsher een onmisbaar ambacht waar bij Koene Design een hedendaagse touch aan toegevoegd wordt. Passie voor het ambacht en liefde voor moderne technieken komen hier ongemerkt samen. Alle stoffen worden in het bedrijf gesneden met een CNC-machine. Hiermee kan snel en precies gewerkt worden en bovendien is er veel minder restafval dan wanneer er handmatig geknipt wordt. Dankzij diverse naaimachines en zeer vakkundige naaisters kunnen nagenoeg alle patronen genaaid worden en vele (sier) stiksels in de stof gezet worden.  Het stofferen is puur handwerk, met handigheid, oog voor detail en de jarenlange ervaring worden de schuimrompen voorzien van de hoezen. Zelfs als er vraag is naar basisrompen kunnen deze bij Koene in eigen houtwerkplaats gefabriceerd worden.

Projecten

Koene Design heeft al mooie projecten mogen uitvoeren, klein en groot. Mooie voorbeelden zijn bijvoorbeeld het herinrichten van 1800 werkplekken op het hoofdkantoor van een grote verzekeraar, het zitmeubilair van een grote schoenenketen en nieuw zitmeubilair van een aantal grote horecabedrijven. Koene Design kan in ieder moment van het maakproces instappen. Ze kunnen helpen met het ontwerp, framewerk en de stoffering.

De CNC-snijmachine maakt ook snelle seriematige productie mogelijk. Kleine series tot grote oplages. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de gestoffeerde delen van zadelkrukken, behandelbanken etc. Deze tak van het bedrijf is ontstaan vanuit een sociale werkvoorziening waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onderdeel zijn van de maatschappij en nu van het hechte team van Koene.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en materialen wil Koene toonaangevend zijn in de markt. Momenteel is Koene Design verder aan het verduurzamen. Zo wordt gewerkt aan een energieneutraal bedrijfsgebouw en ligt de focus op circulariteit en duurzamere materialen. Daarbij vindt Koene het ook belangrijk om continu aandacht te blijven houden voor mens en omgeving. 

Wat uw opdracht ook is en waar deze ook begint; met de signatuur van Koene weet u zeker dat het goed zit!

Vergelijkbare berichten