De sterke troeven van Beache Hotel de Vigilante

De locatie van Beach Hotel de Vigilante in Makkum is prachtig. Direct gelegen aan het IJsselmeer is het hotel slechts van het water gescheiden door een langgerekt zandstrand en brede boulevard. Met de Waddenzee op een paar kilometer afstand en het fraaie Friese achterland op fietsafstand, is het de ideale plek om lekker te ontspannen.

Topniveau

Een toplocatie dus waar een topaccommodatie bij hoort. Dat betekent dat er regelmatig geïnvesteerd moet worden om ook de gastvrijheid op topniveau te houden. Door de uitbreiding met een nieuwe vleugel zijn is het hotel van 33 naar 87 kamers gegaan en bestaande kamers zijn gerenoveerd. Het is een toekomstgerichte investering geweest. Ze beschikken nu weer over een moderne accommodatie die voldoet aan de wensen van de gasten.

Dat betekent niet dat ze nu in Makkum voorlopig rustig achterover kunnen leunen. Integendeel zelfs. Als je de service, het comfort en ambiance op peil wilt houden, moet je goed luisteren naar je gasten en tegelijkertijd de gast iets bijzonders laten beleven. Aan goede ervaringen zullen wij voortdurend moeten werken. Zeker omdat wij het beste willen bieden. Gasten verwachten dat van ons en ze hebben daar ook recht op.

Strandpaviljoen

Zo verdwijnt de aan het hotel vastzittende snackbar. Een deel van de ruimte die dat oplevert wordt bij de ontbijtzaal van het hotel getrokken, waardoor er 200 honderd gasten tegelijk van hun ontbijt kunnen genieten. In een ander deel van de voormalige snackbar komt de luxe ijssalon Puur IJs & Chocolade. Iets verderop wordt bij het hotel, ter vervanging van de snackbaar, een houten strandpaviljoen gebouwd. “Daar kun je terecht voor snacks, maar ook even lekker zitten voor een kopje koffie. Zo’n paviljoen verhoogt de beachuitstraling. Dat is niet alleen goed voor ons, maar voor de hele omgeving”. Het verhogen van de uitstraling is ook de reden dat het terras bij het hotel, met uitzicht op het IJsselmeer, flink op schop zal gaan. Ook daar wil hij het strandgevoel terug laten komen met veel kleur en lekkere loungestoelen.

Zakelijke markt

Het hotel mikt niet alleen op particuliere markt van de vakantieganger en de watersportliefhebber. De zakelijke markt wordt evenmin uit het oog verloren. “Onze accommodatie is uitermate geschikt voor vergaderingen en bedrijfsessies. We beschikken over goed geoutilleerde zalen voor gezelschappen tot maximaal 200 personen. Het is natuurlijk een fantastische plek om werk en ontspanning te combineren. We spelen daar met speciale arrangementen op in. Zo kunnen we voor bedrijven speciale themasessie organiseren, maar vergader- of teambuildingsessies in combinatie met fietsen of wandelen behoren eveneens tot de mogelijkheden.”

Dat alle inspanningen hun vruchten afwerpen blijkt uit de toegenomen waardering voor de Vigilante. Het waarderingscijfer is inmiddels gestegen van 7,4 naar 8,3. Groes legt de lat echter nog een stukje hoger. “Ons streven is om van een driesterrenhotel door te groeien naar viersterrenhotel. We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet. We moeten scherp blijven op de ontwikkelingen in de markt en daar slim op in blijven spelen.”

De volgende grote stap die men wil zetten is de aanleg van een Dinopark bij het Beach Ressort Makkum. “De plannen liggen klaar. De voormalige gemeente Wunseradiel heeft er in 2010 al een positief rapport over later schrijven. Dat rapport met het verzoek om te beginnen ligt nu ter goedkeuring bij de nieuwe gemeente Súdwest-Fryslân. We verwachten dat er voor de zomervakantie een besluit wordt genomen. Als we groen licht krijgen kunnen we gelijk los.”

Delen via

Vergelijkbare berichten