De voordelen van zakelijk leasen

Werk jij voor een werkgever of ben je net voor jezelf begonnen en loop je al een tijdje met het idee om een andere auto aan te schaffen? Dan kan het ook interessant zijn om de mogelijkheden voor het zakelijk leasen van een auto eens te onderzoeken. In het geval je in loondienst bent, moet je dit wel overleggen met je werkgever, maar kan het ook zijn dat het simpelweg bij je functie hoort. In het geval je zelfstandig bent, is het een kwestie van het afwegen van de kosten en baten. Ondanks de vele voordelen, zien we toch dat er een grote groep mensen is, die huiverig is voor het leasen van een auto, terwijl dit absoluut niet nodig is! Daarom delen we een aantal praktische en ook financiële voordelen, die je zeker aan het denken zullen zetten.

Financiële voordelen

Een belangrijke reden waar veel mensen kiezen voor het zakelijk leasen van een auto is omdat dit simpelweg een stuk voordeliger is. Vooral wanneer je als ondernemer net begint, zit je er niet op te wachten om een flink kapitaal te moeten uitgeven voor een vervoermiddel in de vorm van een auto of bus. Daarbij komt ook dat je dit geld beter kunt besteden om te investeren in de verdere groei van je bedrijf. Leasen betekent dat je maandelijks een vast bedrag betaalt, wat de cashflow van je bedrijf ten goede komt. Bovendien is een deel van de kosten vaak fiscaal aftrekbaar, waardoor je uiteindelijk de nodige voordelen hebt ten aanzien van de belasting die je betaalt.

Flexibiliteit

Wanneer je een auto koopt, schrijf je hier in korte tijd vaak dusdanig veel op af, dat het verstandig is de auto de nodige jaren te blijven gebruiken. Bij het leasen van een auto geldt dit natuurlijk niet. Uiteraard zit een deel van de afschrijving wel door de leasemaatschappij in de kosten verwerkt, maar voel je dit niet tot nauwelijks. Door een auto te leasen, ben je dus een stuk vrijer om te wisselen van auto, mits je natuurlijk geen contract meer hebt. Zakelijk gezien wordt er mede om die reden ook vaak gekozen voor een kortlopend contract, helemaal wanneer het gaat om een auto voor iemand die net nieuw is. Stel dat deze persoon binnen afzienbare tijd vertrekt, zit je als bedrijf niet vast aan een langdurig leasecontract.

Onderhoud en reparaties

Kies je voor een zakelijke leaseauto, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor onderhoud en reparatie. Wel zo fijn dat je weet wat je iedere maand kwijt bent en alleen de kosten voor het tanken of laden variabel zijn. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je voor enorme onvoorziene kosten komt te staan, aangezien dit bij de maandelijkse leaseprijs inzit. Nu kan het zijn dat je in bepaalde gevallen wel te maken krijgt met een eigen risico, maar dit is in de meeste gevallen een stuk lager, dan dat je zelf voor de kosten van de volledige reparatie moet opdraaien.

Delen via

Vergelijkbare berichten