De week van Elina de Lange (Elina de Lange Fotografie)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Elina de Lange, eigenaar/ fotograaf van Elina de Lange Fotografie. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Dat is simpel. Er is maar één Elina. Ik ben een echte aanpakker en mijn benadering is vanaf het begin vriendschappelijk. Bruidsparen nemen geen dienst af, maar gaan een samenwerking met mij aan. Ik vind het verhaal, de wens en ervaring van het bruidspaar het belangrijkst. Het verhaal vastleggen zoals het ècht is. Met een gezonde dosis humor en serieus als het moet, maken we er samen een dag van om nooit meer te vergeten.

Naast mijn bedrijf ben ik bijna afgestudeerd als pedagoog en ben ik nog onderzoekende hoe ik mijn doelgroep het best kan ondersteunen en hierbij de koppeling kan maken naar mijn ervaring als jonge ondernemer.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste van mijn vak vind ik dat ik echt van waarde kan zijn. Ik ben nooit alleen een fotograaf. Op bruiloften ben ik ook een praatpaal, sfeermaker en vriendin. Op uitvaarten een tissueverstrekker, bloemensjouwer en schouder om op te huilen.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar wil ik zowel ondernemen als fotograaf als binnen de zorg. Als fotograaf hoop ik mijn eerste bruiloften in het buitenland gedraaid te hebben. Daarnaast streef ik natuurlijk naar een uitgebreid portfolio waar ik trots op ben. Maar die romantische bruiloft in Italië, dat is echt een droom!

Als jeugdhulpverlener hoop ik dat ik jongeren direct en indirect help met een aanbod op maat. Zoals geen enkel bruidspaar hetzelfde is, is geen enkele jongere dat ook. Ik heb een duidelijk doel voor ogen, maar laat me altijd weer verrassen door de toekomst.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Komende week staan er 2 kennismakingen met bruidsparen op de planning. Het najaar is vaak een periode waarin bruidsparen op zoek gaan naar een fotograaf voor hun bruiloft een jaar later. Tijdens een kennismaking vertel ik over mezelf en mijn manier van werken, maar ben ik vooral nieuwsgierig naar wie ik tegenover me heb zitten. Als het mogelijk is, kom ik het liefst bij bruidsparen thuis. Als we een goede match zijn, kunnen we gaan plannen en uitkijken naar de grote dag!

En waarom?

Elk bruidspaar heeft een uniek verhaal, maar ook individueel komt er tijdens de kennismaking vaak veel op tafel. Ik heb zoveel bewondering voor de openheid van alle stellen. Familieleden die er niet meer bij kunnen zijn, familieconflicten, ziekte. Een paar voorbeelden van situaties die ervoor kunnen zorgen dat een trouwdag naast ontzettend leuk, ook heel beladen kan zijn. Ik vind het extra bijzonder als ik een overleden familielid kan verwerken in de rapportage, zodat hij/zij er toch nog een beetje bij is. Een bruiloft is nooit alleen een zakelijke overeenkomst en tijdens de kennismaking maken we de eerste stap naar een mooie band en soms vrienden voor langere tijd. Een aantal bruidsparen spreek ik na de bruiloft nog regelmatig

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Als fotograaf kan ik alleen maar zeggen dat het belangrijk is dat je je beseft dat de klant niet de camera boekt, maar vooral de persoon achter de camera. Wees jezelf, wees toegankelijk en nieuwsgierig naar jouw potentiële klant. Ze zijn het zeker allemaal waard.

Vergelijkbare berichten