De week van Eric Fransen (Softstream)

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag duiken we in de week van Eric Fransen, IT adviseur en Cloud integratie specialist bij Softstream.

Waarin onderscheiden jullie je? 

We bieden met Softstream 360 echt iets unieks aan ondernemers. Softstream 360 is een flexibel alles-in-één ICT-abonnement. Voor een vast bedrag per gebruiker per maand krijgen onze klanten en hun medewerkers niet alleen toegang tot een breed scala aan IT-services, maar worden ze ook volledig ontzorgd. Van technische ondersteuning tot licenties, van beveiliging tot zelfs volledige scholing, alles is inbegrepen. Het mooie is dat dit concept software, systemen én medewerkers up-to-date houdt. Dit betekent dat ondernemers en hun medewerkers niet alleen efficiënter kunnen werken, maar ook hun variabele IT-kosten zien veranderen in vaste én voorspelbare kosten waardoor ze voorbereid zijn op de uitdagingen van morgen. Met Softstream 360 voldoen onze klanten niet alleen automatisch aan de eisen van cyberverzekeringen, maar anticiperen ze ook op toekomstige wet- en regelgeving, zoals NIS2. 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak? 

Wat het ondernemerschap voor mij zo fantastisch maakt, is de vrijheid en flexibiliteit die het biedt. Als ondernemer heb ik de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer en hoeveel ik investeer in onderwerpen als innovatie en techniek. Deze autonomie stelt me in staat om voortdurend te blijven groeien en vernieuwen, wat ontzettend inspirerend is. Daarnaast waardeer ik het enorm dat ik altijd kan meedenken over punten als het IT-beleid, strategisch plan en visie voor de komende jaren van mijn klanten. Het geeft me de kans om mijn expertise in te zetten en waardevol advies te geven, waardoor ik niet alleen mijn eigen onderneming verder kan brengen, maar ook mijn klanten kan helpen om succesvol te zijn in een steeds veranderende digitale wereld. 

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer? 

Op dezelfde plek als nu. Klanten blij maken, blijven innoveren en laten zien dat IT écht iets kan betekenen voor je bedrijfsvoering. Dit is iets waar ik elke dag voor op sta.  

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.  
Wat springt eruit, waar verheug je je op?  

Deze week staat een afspraak met onze CRM-leverancier Teamleader op de agenda, we bespreken de nieuwe projectenmodule en de impact hiervan op het technische en procesmatige vlak. Direct daarna zitten mijn collega en ik samen om met de nieuwe input de training voor Zorgbelang Groningen en Zorgbelang Drenthe vorm te geven. 

En waarom? 

Met de nieuwe versie kunnen onze klanten nog efficiënter werken, wat zich direct vertaalt in verbeterde workflows voor de medewerkers. 

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen? 

Omarm IT als een waardevolle aanwinst voor je onderneming, in plaats dit te zien als een kostenpost. Zie IT als een essentieel middel om te renderen en de volgende efficiëntie- én professionalistieslag te kunnen maken en daarnaast het werkgeluk en plezier van je medewerkers te vergroten. Door IT optimaal in te zetten kun je niet alleen kosten besparen, maar ook waarde toevoegen aan je bedrijf en je concurrentiepositie vergroten. 

Vergelijkbare berichten