De week van Erik Hauser (HTD Advies BV)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Erik Hauser, directeur bij HTD Advies BV. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Ik adviseer vakmensen die goed zijn in hun vak, maar misschien nog niet zo’n goede ondernemer zijn. Ik had vroeger zelf als ondernemer niet zoveel met adviseurs die enkel langs de lijn staan te roepen hoe het moet, maar zelf niet bereid zijn om enig risico te lopen. Dat doe ik dus bewust wel. Vind ik eerlijker en voelt voor mij ook beter. De ondernemer en ik doen het samen. Hebben we succes, dan vieren we dat samen, maar hebben we een tegenvaller dan voel ook ik (financiële) pijn. Verder ben ik voor mijn klanten 24/7 en 7 dagen per week bereikbaar. Ook wel onderscheidend denk ik

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Ik zat laatst op een maandagochtend nog in mijn krantje toen ik werd gebeld door een ondernemer waar ik een traject mee had gedaan en die zei letterlijk tegen mij “Erik, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en dat heb ik aan jou te danken” Nou krijg ik wel vaker eens bedankje, maar hier werd ik echt even stil van. Vaak hebben we het over omzet, kosten en de winst die we extra kunnen behalen, maar eigenlijk is dit natuurlijk waar het om gaat; iemand gelukkiger maken.
Als je dat dan zo terugkrijgt is dat wel een hele mooie beloning.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Dan wil ik in 10 mooie MKB-bedrijven participeren via mijn “ondernemend investeren” propositie.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Volgende week heb ik het eerste overleg met een nieuwe klant waar de uitdagingen zeer groot zijn.
Dat heeft een enorme impact op deze ondernemer en op zijn privé situatie.

En waarom?

Ik verheug me erop om deze ondernemer te kunnen gaan helpen en voor hem het verschil te kunnen maken

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Het inschakelen van een coach, klankbord, (sparring)partner moet je zien als een kracht en niet als zwakte. Het brengt je verder en elke succesvolle ondernemer heeft er wel een.

Vergelijkbare berichten