De week van Ewald Spijker (Renew-Id)

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag duiken we in de week van Ewald Spijker, eigenaar van Renew-Id.

Waarin onderscheiden jullie je?

Voor het maken van een afgewogen interieurconcept is het allereerst belangrijk in de ziel van het gebouw te kruipen. Wat vertelt het bouwwerk ons? Het is mijn taak betreffende ruimte goed te begrijpen. Om vervolgens dit geheel af te stemmen met de wensen van de opdrachtgever. Het resultaat moet niet alleen bij oplevering top zijn, maar juist vele jaren staan als een huis.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het creatief zoeken naar tijdloosheid, minimalisme en menselijke maat is het mooiste.  Of het nu om interieurprojecten of woningbouwconcepten als Small Villa’s gaat. Hippe trends, modieuze  vormen en flitsende kleuren mogen geen invloed hebben. En dan samen met de opdrachtgever iets moois neerzetten is gewoon super leuk om te doen.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Allereerst zou ik graag het concept Small Villa’s definitief op de kaart willen zetten. Op dit moment hebben we een project in ontwikkeling met 28 Small Villa’s in Meppel. (Niet te verwarren met Tiny Houses, want daar geloof ik niet in). Een tweede en een derde project met “kleiner en luxer wonen” tot stand brengen in onze prachtige provincie Friesland zou geweldig zijn. Ten tweede wil ik grote- en kleine interieurprojecten blijven realiseren. Gewoon omdat het energie geeft.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Bij Agrifac heeft Renew-Id de centrale ruimte binnen het industriële complex mogen ontwerpen en realiseren. Dit project “werken in een binnentuin” wordt nu opgepakt door de markt. Komende week is er een afspraak met een partij die graag wil weten hoe je een dergelijk project aanpakt. Leuk toch?

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Van mijn dochter heb ik geleerd “volledig jezelf zijn”…….en dat werkt.

Delen via

Vergelijkbare berichten