De week van Gosse Jorrit Kooistra

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Gosse Jorrit Kooistra, directeur van Yelgo. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?
Yelgo is vanuit Drachten actief in de bemiddeling van professionals binnen de digitale wereld van IT, Development en Marketing. Onze hoofdactiviteit is bemiddeling op basis van detachering waarbij we hoogopgeleide digitale professionals zowel projectmatig als vast inzetten bij onze opdrachtgevers. Daarnaast zijn we actief in de bemiddeling van freelancers en zorgen we voor vaste personele versterking in de vorm van werving & selectie. Dit laatste doen we uitsluitend bij management- en directieposities.

Wij onderscheiden ons door de toegevoegde waarde voor onze medewerkers en opdrachtgevers door onze structurele samenwerking met IT-opleider Startel uit Drachten. Hierdoor kunnen onze gedetacheerde collega’s kosteloos gebruik maken van het opleidingsaanbod van Startel. Daarnaast zetten we onze poule van ervaren freelancers in als coach voor de gedetacheerde medewerkers. Op deze manier geeft Yelgo diverse handvatten om het potentieel van de collega’s te benutten. Voor opdrachtgevers zijn wij in staat om naast IT-professionals, ook inhoudelijke kennis en kunde toe te voegen door bijvoorbeeld In-company trainingen te verzorgen.

Ten tweede hebben wij de focus op de drie Noordelijke provincies als werkgebied. Hierdoor zijn wij fysiek veel aanwezig bij onze opdrachtgevers, zijn we letterlijk dichtbij en daardoor goed in staat het verschil te maken voor onze klanten en collega’s.

Tot slot maken onze mensen het verschil! We zijn elke dag met een enthousiast en gedreven team bezig om het verschil te maken voor onze opdrachtgevers en medewerkers. De mensen blijven ondanks de digitalisering het grootste verschil maken binnen organisaties.  

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Bij Yelgo krijg ik veel energie van het team van collega’s waarmee we samen de koers bepalen.
Daarnaast krijg ik veel energie van de dynamische wereld van arbeidsbemiddeling en het begeleiden en ontwikkelen van collega’s.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

We bouwen nu aan Yelgo in het Noorden, waarbij we de meest aantrekkelijke werkgever willen zijn voor zowel de gedetacheerde- als interne collega’s. Daarnaast versterken we onze positie als gerenommeerde partij voor organisaties die op zoek zijn naar vakinhoudelijke professionals. Onze doelstelling is om over 5 jaar een landelijke speler te zijn voor het detacheren en ontwikkelen van professionals in het digitale domein.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
In de aankomende week zijn we aanwezig bij de ledenbijeenkomst van Connect.frl. Connect.frl is een Noordelijke community om IT-talent, het bedrijfsleven, onderwijs en overheid met elkaar in contact te brengen en heeft als doel het IT-talent voor het Noorden te behouden.

En waarom?
Het doel van Connect.frl sluit erg goed aan op de doelstellingen van Yelgo. Vanuit deze raakvlakken is Yelgo de partner van Connect.frl op het gebied van traineeships voor haar leden. Hier zijn we erg blij mee! In samenwerking met Startel hebben we een mooi programma ontwikkeld waarbij we de instroom en ontwikkeling van jonge IT-talenten stimuleren. Binnenkort gaan we van start met het eerste traineeship voor Connect.frl.

Vergelijkbare berichten