De week van H.R. Waterlander (Waterlander organisatie & Advies)

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij onderscheiden ons door het persoonlijke menselijke aspect te verweven in onze producten/events. Ondanks de Corona hebben we ontzettend veel beroep moeten doen op onze creativiteit. Aangezien onze omzet vanaf maart 2020 volledig op nul kwam te staan, zijn wij gaan investeren in een nieuw product. Door verbinding te zoeken met collega-ondernemers is er na veel waardevolle gesprekken een product ontwikkeld. Twee mediabedrijven uit Leeuwarden, Digitalma en Heldermedia, die ook niets meer mochten doen en Waterlander organisatie & advies, hebben samen een product ontwikkeld. Vervolgens kwamen er meer partijen die dit initiatief wilden ondersteunen. Een bekend marketingbureau in Groningen, Convident, bood aan om geheel kosteloos een nieuwe website voor ons te bouwen in ruil voor een interview. We hebben met elkaar het product ZittenmetHenk ontwikkeld, een digitaal platform waarin ondernemers door middel van een gesprek met Henk iets meer over zichzelf kunnen vertellen!

Onder meer over het ontstaan van je bedrijf en de ontwikkeling. Waarom wordt je ondernemer (bijv. passie, vrijheid, etc.) Hoe ga je om met tegenslagen, bijv. bankencrises en Corona? Hoe ziet je bedrijfsstructuur eruit? Kortom, je bedrijf wordt op een mooie en echte manier in beeld gebracht. Circa een half uur lang kun je je toekomstige klanten kennis laten maken met jouw bedrijf en wie jij bent. De gunfactor wordt daardoor vergroot. En ook voor toekomstig werknemers is het interessant om te kijken of te luisteren voor wie je zou willen werken. De volledige uitzending is te zien op onze website www.zittenmethenk.nl en natuurlijk op YouTube. Onze podcast Zittenmethenk kun je ook heerlijk beluisteren. Sommige bedrijven hebben inmiddels meer dan 5000 kijk- en luisterminuten. Mensen die gaan kijken of luisteren zijn ook echt in jou geïnteresseerd. In de toekomst is het verdienmodel sponsoring en/of een lidmaatschap van ons digitaal netwerk voor ondernemers die elkaar ook wat gunnen! Natuurlijk met de achterliggende gedachte om in de nabije toekomst elkaar “live” te treffen. We zijn van plan om samen met de bedrijven die al deelnemen bijeenkomsten te organiseren waarin we elkaar weer recht in de ogen kunnen kijken. Kortom, een kapstok voor ondernemers voor nog veel meer! Al ons spaargeld is er inmiddels in gaan zitten dus we hopen op een gunstig resultaat. Elkaar ondersteunen in moeilijke tijden. Het bovenstaande is een prachtig verhaal om de verbinding te zoeken en te vinden.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste van mijn vak als ondernemer is diverse bedrijven te ondersteunen op het gebied van samenwerking en marketing. Mooie initiatieven ondersteunen en samen sterker worden. Wat ik ook bijzonder vind is het naar buiten brengen van onze prachtige provincie Fryslân. Ik ben ook benaderd om de voice-over te zijn voor Provincie Fryslân.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar wil ik vooral gezond in het leven staan. En dat samenwerken en gunnen weer normaal is met een groot Zittenmethenk-platform. Hopelijk ook samen met Ondernemend Friesland. Maar daar kunnen we nu al geheel vrijblijvend een afspraak over maken.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Komende week heb ik een afspraak waarin ik een naam ga pitchen voor een grote productielijn van een bekend bedrijf in Friesland. Nu al heel veel zin in!

En waarom?

Er is niets mooier dan een snel groeiend bedrijf op deze manier te faciliteren als marketeer!

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf rustig in moeilijke en betere tijden en zorg goed voor jezelf. Kansen zullen er blijven komen! Geen “ja, maar”, want die mensen zijn er al genoeg. Nee, niet jij … je bent een ondernemer.

Vergelijkbare berichten