De week van Iris Mulder (Part Techniek)

Waarin onderscheiden jullie je?
Dat ons team inmiddels 6 jaar samenwerkt onder de naam ‘PART Techniek, Nr. 1 in technische carrières’ maar daarvoor in loondienst ook al vele jaren met elkaar samenwerkte in de (technische) arbeidsbemiddeling. Zo hebben Chris 26, Kees 16, Sybolt 10 en ik zelf 12 jaar ervaring in de (technische) arbeidsbemiddeling. Daardoor kennen we niet alleen elkaar door-en-door, maar ook de markt van technische bedrijven en talenten als onze broekzak. We weten het verleden en heden en kunnen daardoor de toekomst redelijk voorspellen. Onze kennis en ervaring van de technische markt combineren we met ambities, eisen en wensen van technici die passief of actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. En dat doen we al jaren.

Daarnaast zijn we erg laagdrempelig en benaderbaar, voor zowel klanten als medewerkers. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, maar dat niet dringend hoeft, dan heb je geen zin hebt om vrij te vragen voor gesprekken. We spreken daarom ook geregeld af na werktijd, zoals in de avonduren/weekenden, om kennis te maken of om bij te praten.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Dat we zowel opdrachtgevers als medewerkers echt kunnen verrassen met kansen en mogelijkheden. Soms door verbindingen te leggen waarvan je denkt ‘daar hadden jullie ons toch eigenlijk niet echt voor nodig?’ maar vaak zijn het niet de meest voor de hand liggende oplossingen die toch succesvol blijken te zijn. Dat persoonlijke en zakelijke ambities bij elkaar komen en elkaar versterken, dat geeft veel voldoening.
Onze vrijheid, zakelijk en privé, is ook een erg mooi onderdeel. In loondienst moesten we over bij wijze van spreken over de kleur van het wc papier nog vergaderen, nu kunnen we op basis van vertrouwen en gevoel beslissen. Als een medewerker een opleiding wil, dan doen we dat. Daar komt geen papierwinkel en managementlaag aan te pas. Privé werkt dat ook door, ik stop bijvoorbeeld  regelmatig eerder met werken om mijn dochtertje van de opvang te halen om nog even wat ‘quality time’ met haar te hebben. In de avonduren, als zij slaapt, kan ik prima nog wat werken.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?
Waar we 6 jaar geleden begonnen met vrijwel geen opdrachtgevers, zijn we ondertussen een toonaangevende partner voor uitdagende technische personeelsvraagstukken in voornamelijk Friesland. Die positie willen we verder versterken, en op termijn zullen we de regio groter maken.  Uitbreiding is dus welkom en gewenst, maar ook daar in moet vooral het gevoel goed zijn. De komende vijf jaar zullen er vast mensen op ons pad komen die zich met net zoveel passie voor de technische arbeidsmarkt willen inzetten, zodat we onze klanten in Noord Nederland nog meer en beter kunnen bedienen en voorzien van de juiste technische talenten.
               
Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Eigenlijk zijn het er meer dan één. Ik begin de week in Stavoren, waar een nieuwe opdrachtgever al een tijdje moeite heeft met het invullen van vacatures. Daarna heb ik een afspraak voor het professionaliseren van onze website en ‘socials’, om daarna bij een vaste partner te komen kijken hie hun nieuwe innovatieve cloudtool werkt en de demoversie ervan te testen.

Om daarna met het hele PART Techniek-team naar SMST in Drachten te gaan voor een uitgebreide rondleiding en om bij te praten. We hebben bij SMST, in binnen- en buitenland, meerdere medewerkers werken en het is goed om aangehaakt te blijven bij de meest recente ontwikkelingen. We gedeelde passie voor de maakindustrie en het ontwikkelen van talent, maakt ons goede ambassadeurs.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Mijn persoonlijke favoriete uitspraak is ‘’Faak bist te bang’’ oftewel ‘’vaak ben je te bang’’. Ik hoor zoveel goede ideeën om mij heen maar die stranden vaak met een ‘’ja maar of nee want’’. Als je het risico redelijk kunt overzien, ga er voor!

Vergelijkbare berichten