De week van Jannie Koot (Koot | Veninga Advocaten)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Jannie Koot, advocaat Vastgoed & Handelsrecht bij Koot | Veninga Advocaten. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij werken veel voor ondernemers en daarbij is een brede blik belangrijk. Met name bij een geschil met een langdurige zakelijke relatie zijn vaak veel verschillende oplossingen mogelijk. Wij denken mee en bekijken alle voor- en nadelen van de verschillende oplossingen. Zo komen we – meer dan eens – niet met de oplossing die de ondernemer zelf voor ogen had, maar daar ligt ook onze toegevoegde waarde. Risico’s inschatten en sluiproutes vinden. En als we dan samen met de ondernemer een plan van aanpak hebben gekozen, dan pakken we ook door.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

De veelzijdigheid van het vak maakt dat elke dag – ook na ruim 10 jaar in het vak – weer anders uitpakt. Het snelle schakelen als een cliënt zich met een spoedeisend probleem meldt, maar ook het vastbijten in de jurisprudentie en wetgeving om tot een sterk onderbouwd plan of processtuk te komen.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Als ik heel eerlijk ben, dan is de liefde voor het vak soms een struikelblok voor het ondernemerschap. Door de liefde voor het vak is het makkelijk om mij helemaal vast te bijten in het werk en vergeet ik nog wel eens om niet alleen “in” het bedrijf, maar ook “aan” het bedrijf te werken. We plannen daarom vast momenten in om aan ons bedrijf te werken. Nu is het de uitdaging om dit structureel vast te houden.  

Koot | Veninga Advocaten bestaat nu een half jaar. Het komende jaar zal vooral in het teken van inventariseren staan. Vooralsnog zijn we erg tevreden over hoe het gaat. Als deze lijn doorzet, dan zullen we ondersteuning nodig hebben op juridisch en secretarieel gebied. We hebben geen specifiek doel voor ogen om te behalen. Groeien lijkt ons mooi, maar dit moet voor ons wel op een organische manier gaan. Want werkplezier en flexibiliteit staan bij ons hoger op de prioriteitenlijst.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Komende week staat er een uitspraak van de rechtbank in een bouwzaak op de planning. Dat is altijd een spannend maar ook mooi moment.

En waarom?

Aannemer en opdrachtgever zitten helemaal vast, waardoor de gang naar de rechter nodig was. Naar aanleiding van de uitlatingen van de rechter op de zitting verwacht ik een gunstig vonnis, waarmee partijen uit de impasse kunnen komen en tot een oplossing voor het bouwproject zullen komen.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Quality is the best businessplan.

Foto: Lucas Kemper

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden